Hoofd BHV: bestrijd je grootste vijand en word superheld

29 mei 2018 | Actueel

In mijn dagelijkse praktijk maak ik kennis – en werk ik samen – met veel BHV-verantwoordelijken. Maar Hoofden BHV die fulltime werken in hun rol als Hoofd BHV kom ik daarbij zelden tegen. Vaak combineren zij dit namelijk met andere taken.  Daarbij komt het regelmatig voor dat dit taken zijn die niet gerelateerd zijn aan arbo of veiligheid. En meer dan eens wordt er wel een Hoofd BHV benoemd, maar wordt vervolgens geen tijd vrij gemaakt om invulling te geven aan zijn of haar taak. 

Met pijn in mijn hart zie ik dan ook regelmatig dat veel Hoofden BHV hun kostbare tijd besteden aan allerlei administratieve taken en handelingen, bijvoorbeeld rondom het plannen van trainingen en het geldig houden van de certificaten van BHV-ers. Het bijhouden van schaduwadministraties en zelf bemiddelen in de contacten tussen de BHV-ers en de opleider zijn hierbij de grootste sponzen van tijd. Zo komt de gemiddelde Hoofd BHV-er maar zelden toe aan het strategische en tactische aspect van zijn of haar functie.  

Vraagstukken die blijven liggen
Door tijdgebrek blijven onderstaande belangrijke strategische vragen vaak onbeantwoord:

  • Hebben we alle restrisico’s voldoende afgedekt?
  • Is alles beschreven in risicoscenario’s?
  • Is het MT van de organisatie nog voldoende aangesloten bij veiligheid, BNO en BHV?
  • Wordt er voldoende getraind en geoefend om aan het criterium adequaat voorbereid (Arbo-wet) te kunnen voldoen?

Ik weet dat mijn collega’s elke dag keihard werken om een sluitende cursusadministratie voor onze klanten bij te houden, zodat alle data op elk gewenst moment realtime naar Excel geëxporteerd kunnen worden. Ik weet dat we heel veel investeren op het gebied van IT om de informatie voor (H)BHV-ers overal en altijd toegankelijk te maken. Maar ookdoor op tijd en in een door hen gewenst format aan te leveren in de mailbox.

Maximaal ontzorgen
Maar ik merk ook dat het moeilijk is voor de klant om los te laten. En ik vraag me dan af waarom? Iedereen heeft immers de mond vol van ontzorgen en partnerships. Iedereen wil een relatie tussen klant en leverancier die verder gaat dan u vraagt en wij draaien (en factureren). In onze visie worden de werkzaamheden verricht dààr waar de expertise aanwezig is. Concreet betekent dit: de planning en de administratie zitten bij de opleider en de organisatiekennis bij de klant.

De planning en de administratie zitten bij de opleider. De organisatiekennis zit bij de klant.

Vertrouwen in elkaar
In mijn zoektocht naar het antwoord op de vraag: waarom? Kom ik regelmatig bedrijven tegen die een vervelende ervaring hebben gehad in het verleden (bijvoorbeeld door een incomplete cursistenadministratie), waardoor ze huiverig zijn om een nieuwe partner daar 100% in te vertrouwen. Dat snap ik. Maar aan de andere kant, als je het niet probeert dan kom je er ook nooit achter. En geloof me: dankzij technologische ontwikkelingen en slimme geautomatiseerde manieren van werken – die nu worden geïmplementeerd in onze organisatie – komt het punt waarop wij het vertrouwen krijgen om onze klanten ook echt 100% te ontzorgen steeds dichterbij.

Ik ben ervan overtuigd dat de klanten ons terecht het volledige en noodzakelijke vertrouwen mogen geven om hen te ontzorgen. Onze klanten kunnen immers goed vinger aan de pols houden door bijvoorbeeld:

  • Altijd en overal data en gegevens inzien en bewerken (ook handig in het kader van de AVG)
  • Met de introductie van onze apps alle BHV gerelateerde zaken op de telefoon regelen
  • Met dashboards realtime-inzicht te hebben
  • Steeds transparanter inzicht te krijgen in de status van alle processen. Zo weet de klant binnenkort of een monteur al onderweg is en wat de verwachte aankomsttijd is.

Eén ding weet ik zeker. Als het aankomt op het beschermen van de grootste vijand van het Hoofd BHV: een gebrek aan tijd, dan is CURA als de Batmobile of de cape van Superman en al die andere onmisbare tools die van een gewone held een superheld maken. Met onze tools en oplossingen weet ik zeker dat we meer tijd vrij kunnen maken voor het Hoofd BHV zodat hij of zij zich kan richten op de zaken waar het echt om gaat. 

“DOOR TIJDGEBREK BLIJVEN BELANGRIJKE STRATEGISCHE VRAGEN VAAK ONBEANTWOORD. ”

Meer nieuws

Verbeterde aanpak voor het inleveren van (T)huiswerkopdrachten

Verbeterde aanpak voor het inleveren van (T)huiswerkopdrachten

Het inleveren van (T)huiswerkopdrachten nieuwe stijl zal op medio mei geïmplementeerd worden in onze digitale leeromgeving. Cursisten zullen via een instructievideo geïnstrueerd worden, zodat ze eenvoudig zelf aan de slag kunnen gaan met het inleveren van hun...

Visie op digitaal trainen.

Visie op digitaal trainen.

Ben je klaar om de toekomst van bedrijfshulpverlening te omarmen? Bij ons stap je in een wereld waar innovatie, flexibiliteit en boeiende leerervaringen centraal staan. We gaan niet alleen voor het voldoen aan de normen, maar we zetten een stap verder naar een cultuur van bewustzijn en paraatheid. De cursist? De cursist wordt uitgerust met de skills om effectief te reageren op noodsituaties en bij te dragen aan een veilige werkomgeving.

De toekomst van e-learning. Gepersonaliseerde video’s.

De toekomst van e-learning. Gepersonaliseerde video’s.

De wereld van e-learning is voortdurend in ontwikkeling, met nieuwe technologieën die de manier waarop we leren transformeren. Een van de meest opwindende trends is de opkomst van gepersonaliseerde video’s.
Gepersonaliseerde video’s zijn video’s die op maat worden gemaakt voor de individuele cursist. In ons geval betekent dit dat de inhoud van de video wordt aangepast aan de informatie die wordt ingevoerd over de locatie waar de cursist werkt. Denk aan het interne alarmnummer of de verzamelplaats.

De BHV Quiz Whizz: revolutionair leren voor BHV’ers

De BHV Quiz Whizz: revolutionair leren voor BHV’ers

Hoe houd je BHV'ers gemotiveerd? Wij hebben een goede oplossing! We introduceren graag aan jullie de gratis BHV Quiz Whizz. De BHV Quiz Whizz is de AI-microlearning assistent die je vragen stelt, antwoorden geeft op al je vragen en je helpt om je BHV-kennis aan te...

Ontdek de CURA BHV CursistenApp.

Ontdek de CURA BHV CursistenApp.

In de dynamische wereld van Bedrijfshulpverlening (BHV), begrijpt CURA BHV dat toegankelijkheid en gemak sleutelfactoren zijn voor succes. Daarom hebben we de CURA Cursisten App ontwikkeld, een revolutionaire tool die je BHV-ervaring transformeert. Net als hoe we innoveren in onze trainingen en cursussen, brengt de CURA Cursisten App je BHV-opleiding naar een hoger niveau.

Waarom we geen koffie en thee meer serveren.

Waarom we geen koffie en thee meer serveren.

Geen koffie meer? Wij kunnen ons voorstellen dat jij je nu verslikt in je slok koffie. Het is nogal een stap voor ons en we delen graag met jullie waarom we hebben besloten om geen koffie en thee meer te serveren tijdens onze cursussen. Deze beslissing is genomen met het oog op verschillende aspecten, waaronder duurzaamheid en gemak. Hieronder leggen we uit waarom we deze stap hebben gezet en waarom we geloven dat het een positieve verandering is voor ons allemaal.

De BHV Pop-Up. Hoe gaat het nu.

De BHV Pop-Up. Hoe gaat het nu.

Sinds 2021 zijn wij gestart met de BHV Pop-Up. Een zeer vernieuwend concept in de BHV branche, de BHV Pop-Up. De perfecte blended trainingsvariant als alternatief op de ouderwetse klassikale training. Een trainingsconcept waarin alles is ingericht op de beleving van de cursist.

Hoe toetsen wij de praktijk bij 100% online?

Hoe toetsen wij de praktijk bij 100% online?

Alhoewel je het misschien niet verwacht zit in er in onze 100% Online BHV leermodules ook praktijk verwerkt. Hoe dan? Dit doen wij met behulp van thuiswerkopdrachten en onze befaamde Thuis Competent Box!

Bij de Basisopleiding BHV besteld de cursist een Thuis Competent Box die naar zijn huisadres wordt gestuurd. In de Thuis Competent Box zitten verbandmiddelen maar ook een reanimatiepop. Gaaf he!

Met de lesmaterialen maakt de cursist de praktijk opdrachten. Dat kan het maken van een video zijn of een live-sessie met een instructeur die de reanimatie beoordeeld via een videosessie.

De ingezonden thuiswerkopdrachten worden beoordeeld door echte instructeurs en voorzien van feedback. Voor het beoordelen van de opdrachten maken zij gebruik van een zogenaamde KO lijst.

Praktijk op locatie.

Praktijk op locatie.

BHV is meer dan opleiden en wij zijn dat terug in de vraag naar een praktijktraining op locatie. Want theorie en vaardigheden moet je natuurlijk wel kunnen toepassen tijdens een daadwerkelijke calamiteit.

Verbetering van de cursistenreis

Verbetering van de cursistenreis

Verbeteren is dagelijkse kost bij CURA BHV. Elk jaar stellen wij ook jaardoelen op. Het verbeteren van de cursistenreis is één van de jaardoelen voor 2024.
Met het hele team gaan we aan de slag om alle interactiemomenten met onze cursisten te evalueren en te verbeteren. Ons doel? Een cursustraject dat 100% easy is voor de cursist, van inschrijven tot het behalen van je diploma

Geen tijd om BHV te volgen.

Geen tijd om BHV te volgen.

Bedrijfshulpverlening (BHV) is belangrijk voor elk bedrijf en elke organisatie. Iedere werkgever is zelfs wettelijk verplicht een aantal BHV’ers aan te wijzen. Toch komt het regelmatig voor dat medewerkers aangeven dat ze geen tijd hebben om een BHV-cursus te volgen vanwege drukte.

Is BHV-beheer voor meerdere locaties lastig?

Is BHV-beheer voor meerdere locaties lastig?

De grootste uitdaging voor Hoofden BHV is het overzicht behouden van BHV-certificaten, vooral over meerdere locaties. Deze verwarring kan leiden tot veiligheidsrisico’s en stress. Veel systemen bieden geen duidelijke, realtime inzage, wat het probleem verergert. CURA Eco Systeem daarentegen, met zijn unieke real-time dashboard en automailers, biedt een naadloze oplossing. Klantgetuigenis: “CURA heeft ons BHV-beheer getransformeerd, waardoor we nu volledige controle en duidelijkheid hebben.”

Een blik vooruit! 2024 weer een jaar vol met ontwikkelingen.

Een blik vooruit! 2024 weer een jaar vol met ontwikkelingen.

Veiligheidscentrum Limburg (VCL) en CURA BHV intensiveren samenwerking. Om met de belangrijkste verandering voor 2024 maar gelijk in huis te vallen: na jaren van samenwerking gaan VCL en CURA BHV we onze banden intensiveren. Samen gaan focussen op het versterken van...

Kost jouw BHV-cursus teveel tijd?

Kost jouw BHV-cursus teveel tijd?

Herken je het gevoel dat BHV-trainingen te tijdrovend en inflexibel zijn voor je drukke werkrooster? Bij CURA BHV begrijpen we deze frustratie. Met meer dan 700 tevreden klanten en 20.000 cursisten hebben we een manier gevonden om BHV-trainingen te transformeren in een flexibele, toegankelijke ervaring die past bij jouw agenda.

Geen overzicht wie er BHV’er is?

Geen overzicht wie er BHV’er is?

Veiligheid op de werkvloer is een onderwerp dat nooit te licht opgevat mag worden. Een cruciaal aspect van deze veiligheid is het hebben van voldoende opgeleide Bedrijfshulpverleners (BHV’ers). Maar, wat als je geen overzicht hebt van wie deze belangrijke rol binnen jouw organisatie vervult? In deze blog gaan we dieper in op waarom het van cruciaal belang is om een goed overzicht te hebben

Hoe houd je BHV’ers gemotiveerd?

Hoe houd je BHV’ers gemotiveerd?

In de blog ‘CURA BHV meets Universiteit Utrecht’ kondigden we al aan dat we aan de slag zouden gaan met het concept van ‘microlearning via WhatsApp’. We introduceren dan ook graag aan jullie de BHV Quiz Whizz. De BHV Quiz Whizz is de AI-microlearning assistent die je vragen stelt, antwoorden geeft op al je vragen en je helpt om je BHV-kennis aan te scherpen. Dus: ideaal voor BHV’ers om hun vaardigheden regelmatig te oefenen en zo op peil te houden.

CURA BHV meets Universiteit Utrecht.

CURA BHV meets Universiteit Utrecht.

Zoals we al eerder hebben aangekondigd, is CURA BHV een samenwerkingsverband aangegaan met de afdeling Onderwijswetenschappen & ALPO van de Universiteit Utrecht. We zetten ons voortdurend in voor de jaarlijkse vernieuwing van onze online trainingsmodules, en in plaats van de standaard meerkeuzevragen hanteren we een innovatieve aanpak voor het beoordelen van praktische vaardigheden door middel van thuiswerk- en praktijkopdrachten.

De CURA Afsprakenplanner.

De CURA Afsprakenplanner.

We kondigen graag enkele belangrijke updates aan over onze ‘CURA Afsprakenplanner’. Ontworpen om onze dienstverlening aan jullie verder te verbeteren en jullie ervaring met CURA BHV zo probleemloos mogelijk maken. Of je nu vragen hebt, ondersteuning nodig hebt of tegen andere obstakels loopt, we staan voor je klaar.

Adaptief leren in onze nieuwe EHAK-module.

Adaptief leren in onze nieuwe EHAK-module.

Adaptief leren is een gepersonaliseerde onderwijsaanpak die technologie inzet om een effectiever en efficiënter leerproces te bereiken, door lesmateriaal en methoden af te stemmen op de individuele cursist. Cursisten nemen eerst een assessment af.

EASY, je persoonlijke AI-assistent.

EASY, je persoonlijke AI-assistent.

Wij geloven in de kracht van technologie om leren toegankelijker en effectiever te maken. Daarom introduceren we met trots EASY, onze nieuwe AI-assistent. EASY is meer dan een gewone AI-assistent; het is een geavanceerd hulpmiddel dat speciaal is ontwikkeld om onze cursisten optimaal te ondersteunen in hun leerproces.

Realtime dashboard jaarplanning is live.

Realtime dashboard jaarplanning is live.

Ons realtime dashboard jaarplanning is live en biedt een Hoofd BHV nu heel eenvoudig het hele jaaroverzicht van alle trainingen en oefeningen op één plek. Met de vernieuwde CURA BHV App heb je altijd en overal toegang tot jouw cursusgegevens.
​Wij zien gelukkig steeds vaker dat cursisten samenwerken bij onze 100% Online cursussen. Om samenwerken nog meer te motiveren zullen wij hier ook meer aandacht aan geven in de online leermodules. Met ingang van 1 januari wordt er een nieuwe BHV-vergoeding geïntroduceerd in de CAO VVT? Dit en veel meer lees je in deze blog!

Een leertraject afgestemd op kennis.

Een leertraject afgestemd op kennis.

We zijn verheugd om ons recente nieuws met jullie te delen. De Module Herhaling BHV is onlangs succesvol gelanceerd, en de reacties zijn veelbelovend. Maar dat is nog niet alles – we zijn al druk bezig met de ontwikkeling van onze splinternieuwe module, genaamd ‘Eerste Hulp Aan Kinderen’.

Een vernieuwde leservaring voor jouw veiligheid.

Een vernieuwde leservaring voor jouw veiligheid.

De module Herhaling BHV is klaar en staat op het punt om gelanceerd te worden. De razendsnelle ontwikkeling van AI en het toepassen op de werkvloer. Graag stellen we onze nieuwe BHV-instructeurs aan jullie voor en vertellen we meer over het CURA BHV zomer-uitje. Voldoende stof om te lezen en jullie weer helemaal op de hoogte te brengen van de nieuwste ontwikkelingen.

Teaser interactieve lesmodule

Teaser interactieve lesmodule

Nu de Klanten Portaal updates steeds meer naar de achtergrond verdwijnen, is het weer tijd om een groot aantal nieuwe projecten en ontwikkelingen met jullie te delen. We zitten momenteel in de afrondende fase voor de realisatie van onze nieuwe lesmodule waar we graag meer over willen vertellen. Daarnaast zijn we de laatste tijd meer bezig geweest met onze doelgroep waardoor we een goed beeld hebben kunnen schetsen hoe we nog meer het verschil kunnen maken voor onze klanten. Kortom, we nemen je weer graag mee op onze reis!

Trainen met de nieuwe BHV Pop-Up op locatie

Trainen met de nieuwe BHV Pop-Up op locatie

Het vergroten van de functies in ons Klanten Portaal is onze grootste wens nu we de laatste verbeteringen en bugs zijn aan het afronden. Daarnaast zijn er nog meer nieuwe ontwikkelingen waar we je ook deze maand graag van op de hoogte brengen in de blog van deze maand.

Animaties, AR & andere ontwikkelingen

Animaties, AR & andere ontwikkelingen

CURA BHV ontwikkelt eigen animaties CURA BHV ontwikkelt sinds kort eigen animaties voor de nieuwe lesmodules. Het is van groot belang dat de BHV-cursussen up-to-date zijn en zo effectief mogelijk worden gegeven. We begrijpen dit als geen ander en daarom hebben we...

De kracht van modulair trainen

De kracht van modulair trainen

Het voordeel van online leermodules is dat we daarmee de mogelijkheid hebben om een leergang modulair op te bouwen. Zo hebben wij bijvoorbeeld voor de Kinderopvang een eigen BHV in de Kinderopvang leergang ontwikkelend.

Aan de slag met de praktijk.

Aan de slag met de praktijk.

Naast alle ontwikkelingen rondom het CURA Portaal zijn er binnen ons bedrijf ook andere ontwikkelingen te melden. We nemen je graag mee in onze plannen.

Nieuwe functionaliteiten in ons portaal.

Nieuwe functionaliteiten in ons portaal.

We zijn weer een week verder! Daarbij komen een hoop goede ontwikkelingen kijken, die we graag in deze update met je delen. Daarbij zijn we met name blij om te delen dat alle certificaten vanuit Viper zijn geïmporteerd naar het nieuwe portaal, en dus zijn in te zien.

We zijn weer op koers.

We zijn weer op koers.

We zijn weer op koers. Zijn daarmee alle problemen opgelost? Bijna maar we hebben zeker nog een weg te gaan.

Onze shuttle heeft de aardatmosfeer verlaten.

Onze shuttle heeft de aardatmosfeer verlaten.

De start van elke spaceshuttle gaat gepaard met enorm veel gerammel en geratel. Dat blijft over het algemeen zo totdat de shuttle de aardatmosfeer verlaat, en er geen sprake meer is van wrijving.

Houston. We made a bumpy start

Houston. We made a bumpy start

We hebben een fout gemaakt. We vertellen altijd graag dat we met mooie ontwikkelingen bezig zijn en dat onze reis naar Mars voorspoedig verloopt. Maar zoals met alle grote avonturen gaat er ook wel eens iets mis

Wij zijn verhuisd naar Maastricht

Wij zijn verhuisd naar Maastricht

Met onze missie naar Mars in het achterhoofd is het ook voor ons zelf tijd om het heelal te verkennen: Wij zijn daarom verhuisd naar Maastricht. Van Simpelveld naar Maastricht is een kleine stap voor ons, maar een grote stap qua verbetering van onze dienstverlening en bereikbaarheid.

CURA BHV zoekt panelleden!

CURA BHV zoekt panelleden!

We zijn continu bezig om onze dienstverlening voor onze klanten en cursisten te verbeteren. De feedback van jou is daarbij heel waardevol. Daarom zouden wij graag een CURA BHV Lab panel opzetten. Hierbij nodigen we jou ook graag uit om deel te nemen!

Augmented Reality voor de BHV

Augmented Reality voor de BHV

Door de komst van Corona heeft het BHV onderwijs een sprong voorwaarts gemaakt op het gebied van nieuwe leermethoden en modern onderwijs. Augmented Reality speelt daarbij een grote rol, motiveert cursisten en zorgt voor meer leerrendement. Daarmee speelt...

Vier tips voor veilig hybride werken

Vier tips voor veilig hybride werken

Hybride werken. We kunnen er gewoon niet meer omheen. Maar hoe gaan we om met deze trend? En wat is de rol van BHV? Daarom 4 tips voor veilig hybride werken.

Vier tips om te oefenen.

Vier tips om te oefenen.

Maar hoe kan je dan wel oefenen tijdens Corona? Een BHV opleiding is namelijk leuk maar hoe werk je aan daadkracht en gebouwkennis en hoe zorg je ervoor dat de BHV gemotiveerd blijft? Daarom 4 tips voor BHV oefeningen tijdens Corona.

Het nut van een ontruimingsoefening.

Het nut van een ontruimingsoefening.

Weet jij nog waar de verzamelplaats is? Zijn al je vluchtroutes toegankelijk, en is je ontruimingsplan nog actueel? Allemaal nuttige vragen waar je waarschijnlijk niet zo 1-2-3 antwoord op kunt geven. Alleen daarom is het uitvoeren van een ontruimingsoefening al een...

Aan de slag met NPS.

Aan de slag met NPS.

CURA gooit het over een andere boeg. Met ingang van 1 april maken wij namelijk gebruik van NPS om zo nóg beter te worden. Met deze feedback methode geven wij onze cursisten de mogelijkheid om op een korte, concrete manier hun mening te geven over onze cursussen. De uitkomst? Minder vragen, meer effect.

Onze online BHV modules 100% vernieuwd.

Onze online BHV modules 100% vernieuwd.

Om te zorgen voor 100% enthousiaste cursisten, vernieuwen we jaarlijks onze lesprogramma’s. Zo ook de 100% Online BHV modules. In zo’n vernieuwde module voegen we nieuwe BHV thema’s en richtlijnen toe, maar we nemen ook zeker de feedback mee die we de afgelopen maanden van jullie hebben ontvangen. Zo zorgen we voor een Betere BHV’er.

Aan de slag met de praktijk.

Aan de slag met de praktijk.

Zoals je weet, bieden we onze BHV-trainingen op dit moment 100% Online aan. Nu kan het zijn dat je je misschien afvraagt hoe je nu tóch praktijkervaring op kan doen. Een logische overweging, omdat een BHV-training nu eenmaal bestaat uit verschillende praktijk-competenties. Dus ja. Hoe zit dat nu?

100% Online trainen gaat mee naar Mars.

100% Online trainen gaat mee naar Mars.

Na overweldigend positieve feedback van onze opdrachtgevers en cursisten zijn we op deze beslissing teruggekomen: we blijven investeren in de ontwikkeling van 100% Online trainen.

Ons Coronabeleid.

Ons Coronabeleid.

Het Coronavirus houdt ons allemaal in zijn greep. Onze actuele aanpak aangaande de Corona maatregelen zal doorlopend actueel gehouden worden op deze pagina.

De Masterclass BHV gaat niet door.

De Masterclass BHV gaat niet door.

Met nog maar 7 dagen te gaan hebben wij helaas slecht nieuws. Naar aanleiding van de persconferentie rondom de coronamaatregelen hebben wij het besluit moeten nemen om de Masterclass BHV definitief te annuleren voor 2021.

Onze leerreis in beeld.

Onze leerreis in beeld.

Werken aan een betere BHV’er met een adaptieve leerreis, waarbij de cursist zelf bepaalt wat, hoe en waar hij leert. Dat is het uitgangspunt voor onze nieuwe leerreis. Maar hoe ziet die leerreis er dan uit?

Helaas. We gaan de Masterclass BHV verzetten naar 10 november

Helaas. We gaan de Masterclass BHV verzetten naar 10 november

We waren net goed op weg met 200+ deelnemers en druk met alle voorbereidingen. Maar met pijn in ons hart hebben wij, in overleg met het Evoluon, moeten besluiten dat we de Masterclass BHV gaan verzetten naar 10 november 2021.

Hybride werken. Wat betekent dat voor onze BHV organisatie?

Hybride werken. Wat betekent dat voor onze BHV organisatie?

Nu de versoepelingen elkaar in een rap tempo opvolgen is het ook tijd om te kijken hoe we omgaan met de maatregelen die blijven. Daarmee zien wij vanuit de markt de vraag ontstaan hoe je als bedrijf om kan gaan met hybride werken en dan specifiek als het gaat om de inrichting van de bedrijfsnoodorganisatie.

CURA BHV Lab. Een update.

CURA BHV Lab. Een update.

We hebben de afgelopen niet stilgezeten. Naast de lancering van onze nieuwe 100% Online modules zijn we ook verder gegaan met experimenteren in het CURA BHV Lab. Tijd voor een update.

Fail forward.

Fail forward.

Experimenteren gaat altijd met falen en opstaan. Dat weten wij maar al te goed: onze vernieuwde kijk op BHV trainen gecombineerd met innovatie én corona kenmerkt zich door trial & error. We delen je graag in onze meest leerzame lessen, zodat we er allemaal beter van kunnen worden.

Terug naar fysiek trainen

Terug naar fysiek trainen

Hoe we de fysieke trainingen vanaf 1 april gedeeltelijke en vanaf 1 september weer helemaal hervatten met de lancering van ons Pop-Up concept en een kick-ass event op 1 september.

Sneeuw, adaptief leren en de rebranding van CURA

Sneeuw, adaptief leren en de rebranding van CURA

Wat wij eigenlijk het afgelopen jaar heel duidelijk hebben gezien, is dat 100% Online trainen (dat is ook de reden waarom wij erin geloven dat we in de toekomst naar een meer hybride vorm van trainen gaan) als voordeel heeft dat de cursist zelf bepaalt hoeveel hij traint.

Versnellen, BHV Lab en onze nieuwe herhaling BHV!

Versnellen, BHV Lab en onze nieuwe herhaling BHV!

We gaan versnellen en de komende weken aanpassingen aanbrengen in wat we het afgelopen jaar hebben ontwikkeld. Ook weer aandacht voor alle experimenten en ontwikkelingen waar we mee bezig zijn en de manier waarop dat onder het BHV lab in de toekomst gaan borgen.

Experimenteren met BHV

Experimenteren met BHV

We laten een turbulent en stormachtig jaar achter ons en kijken met veel gemengde gevoelens terug op 2020. Toch kijken we positief naar een aantal brokstukken die we hebben achtergelaten met alle experimenten en verzinsels die wij in 2020 hebben gelanceerd.

Trainen in 2021. Hoe gaan we verder?

Trainen in 2021. Hoe gaan we verder?

Niemand had in januari kunnen voorspellen dat in 2020 een mondkapje verplicht zou worden, alle horeca gesloten is en dat in-quarantaine-gaan erbij hoort. Zonder twijfel zal 2020 herinnerd worden als het jaar dat Corona ons in zijn greep had en de wereldwijde impact enorm is voor bedrijven en mensen door de gehele maatschappij.

7 tips Om het veiligheidsbewustzijn te verhogen

7 tips Om het veiligheidsbewustzijn te verhogen

Zijn jouw collega’s er klaar voor als er zich een calamiteit voordoet? Weten zij wat ze moeten doen als het brandalarm afgaat? Kennen ze het interne alarmnummer van jouw bedrijf uit je hoofd? Helaas krijg ik vaak ‘nee’ als antwoord op deze vragen. In dit soort situaties gaat het om de juiste informatie, op het juiste moment.

Virtual reality voor de BHV

Virtual reality voor de BHV

Virtual reality voor bedrijfshulpverlening leek lange tijd te kostbaar en daardoor onbereikbaar. Daarnaast was er het vraagstuk hoe je VR kan implementeren in een groepsles, ga je dan met zijn allen met een VR bril op naar de instructeur kijken? Inmiddels is de techniek ver gevorderd en betaalbaar geworden dus hoog tijd om eens te verkennen.

Tijdelijk switchen naar 100% online trainen

Tijdelijk switchen naar 100% online trainen

Aanvullende maatregelen zijn te verwachten maar gelukkig is ons beleid rondom Corona opgewassen tegen deze maatregelen. Zelfs bij een lockdown kunnen de trainingen doorgaan, door terug te vallen op DCR 1.0, de 100% online cursus. Hoe doen we dat? Onze Corona aanpak. 100% CURA.

100% Online, of BHV Pop-Up? Hoe zit het nou?

100% Online, of BHV Pop-Up? Hoe zit het nou?

Nu Corona ons nog steeds aan banden legt, blijven we schakelen. Gelukkig waren wij al goed op weg met onze 100% Online trainingsvariant. Maar ik hoor je al denken, 100% Online en Pop-up? Hoe zat het nou ook alweer?

Soepel efficiënt plannen

Soepel efficiënt plannen

Niet alleen onze trainingen zijn onder loep genomen de afgelopen weken en maanden. We hebben ook eens goed gekeken naar de manier van plannen, zowel bij ons in het trainingscentrum als bij onze opdrachtgevers. We hebben er immers continu naar gestreefd om in deze bijzondere tijd onze klanten niet met hogere kosten te confronteren. En dat willen we bij het hervatten van fysieke trainingen ook zo houden.

BHV Maatwerk. Lastiger dan je denkt.

BHV Maatwerk. Lastiger dan je denkt.

Maatwerk is een term die je veel hoort in onze branche, maar wat is maatwerk nu eigenlijk echt in de dagelijkse BHV-trainingspraktijk. Maatwerk in een BHV-training is net als een foto die is bewerkt met Photoshop. Het klinkt in theorie heel leuk en ziet er op papier goed uit, maar de uitvoering is een stuk ingewikkelder.

De imperfecties van DCR 2.0. Samenwerken en Maatwerk

De imperfecties van DCR 2.0. Samenwerken en Maatwerk

Is trainen met DCR 2.0 perfect? Nee uiteraard niet! Deze manier van trainen heeft (vooralsnog) imperfecties. Zoals dit bij het volledig digitaal trainen in DCR 1.0 ook het geval was. Maar we werken continu aan het verbeteren van de modules in de Digital Classroom en aan het hervatten van de fysieke trainingen.

De BHV Pop-up. De update.

De BHV Pop-up. De update.

Het idee bij de BHV Pop-up locatie is een totale beleving aanbieden aan de cursist waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. De cursist doorloopt zelfstandig de diverse scenario’s op het gebied van bedrijfshulpverlening en tegelijkertijd worden de competenties getoetst.

De BHV Pop-up. Van passief observeren naar actief beleven.

De BHV Pop-up. Van passief observeren naar actief beleven.

Het idee bij de BHV Pop-up locatie is een totale beleving aanbieden aan de cursist waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. De cursist doorloopt zelfstandig de diverse scenario’s op het gebied van bedrijfshulpverlening en tegelijkertijd worden de competenties getoetst.

Share:
Shares