Aan de slag met de praktijk!

26 januari 2022
Het is alweer een tijdje geleden dat we jullie hebben mogen verwelkomen op onze BHV Pop-Up locaties. Tot en met 28 februari bieden wij namelijk onze BHV-trainingen 100% Online aan. Met deze trainingsvorm haal je het maximale uit je training, zelfs onder de strenge coronamaatregelen waar we zo nu en dan mee te maken kunnen krijgen. We horen nu wel vaker de vraag: ‘Hoe zit het nu met het praktijkgedeelte?’ Een logische vraag, vooral als je achter je laptop zit. Een BHV-training is nu eenmaal behoorlijk hands-on.

Praktijkoefeningen met de Thuis Competent Box.

Inmiddels heb je onze Thuis Competent Box vast al eens zien langskomen. Deze Box is één van onze oplossingen om je skills meteen in praktijk te kunnen brengen. In de Box vind je namelijk alle materialen die je nodig hebt om bijvoorbeeld te oefenen met reanimeren, of het aanleggen van verbanden. Praktische competenties dus, die iets minder gemakkelijk zijn te oefenen via je scherm. Van onze Digi-Instructeurs krijg je concrete (t)huiswerkopdrachten en feedback, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Hoe dat precies in z’n werk gaat, lees je hier!

Thuis Competent Box

Ook oefenen op eigen locatie?

Geef dat aan bij de contactpersoon binnen je organisatie. Samen met hem of haar bespreken we graag de mogelijkheden.

Oefenen op je eigen locatie.

Met de Thuis Competent Box kom je al een heel eind met het oefenen van je praktijk competenties. Maar hoe zit het dan met de ‘echte’ praktijk – zoals samenwerking, onderlinge communicatie, of het blussen van een brand? Want deze competenties stop je niet zomaar in een doos. Wees gerust: ook daar hebben we een oplossing voor!

Als je een 100% Online certificaat op zak hebt, kan de contactpersoon binnen je organisatie een aanvullende (scenario-)oefening voor je inplannen. Tijdens zo’n oefening kun je samen met je collega BHV’ers een ochtend of middag stevig aan de slag met bijvoorbeeld een ontruimingsoefening of een vaardigheden training zoals reanimatie, portofoongebruik of gebouwkennis.  Gewoon, op je eigen werklocatie.

Aan de slag in de BHV Pop-Up.

Vanaf 1 maart 2022 ben je weer van harte welkom op één van onze BHV Pop-Up locaties. Hier volg je de Praktijksessie. Voordat deze begint, kun je eerst nog naar hartenlust oefenen in de Oefenzone. Dit kan samen met je collega BHV’ers en de Instructeur, maar zelf, aan de hand van oefenvideo’s op een tablet. Denk hier aan het verbinden van wonden, of het uitvoeren van bepaalde grepen en liggingen. Vervolgens stroom je door naar de Competentiezone, waar je met behulp van Augmented Reality gezamenlijk aan de slag gaat met verschillende oefenscenario’s.

Meer weten over het verschil tussen 100% Online trainen of trainen op een BHV Pop-Up locatie? Lees hier verder.

Shares