Ons Coronabeleid. 100% CURA.

Onze actuele aanpak omtrent de Corona maatregelen wordt doorlopend bijgehouden op deze pagina.

Ons beleid rond trainen tijdens corona.

25 januari 2022
De Lockdown is niet verlengd, en er staan ons morgen gelukkig nóg meer versoepelingen te wachten. Hoe ziet je training bij CURA er op dit moment uit? Eerder hebben we op Social Media al aangekondigd dat alle trainingen op een Pop-Up locatie hebben omgezet naar hun 100% Online variant. Om het besmettingsrisico te voorkomen, houden we deze aanpak dan ook aan tot 28 februari. Hieronder lees je meer over ons beleid.

Wat wordt de komende periode onze werkwijze?
We volgen de richtlijn van het brancheprotocol BHV. Dit protocol is opgesteld door o.a. het NIBHV, het Oranje- en het Rode Kruis. Met de twee trainingsvarianten die we aanbieden (100% Online of BHV Pop-Up), zijn we voorbereid zijn op elk scenario met betrekking tot Corona en bijkomende overheidsmaatregelen. Daarmee behoud jij als klant of cursist de keuze tussen 100% Online, of trainen bij een BHV Pop-Up. Onderaan dit artikel lees je meer over deze twee mogelijkheden. 

Vanwege het aanblijven van Corona nemen we de 100% Online trainingen op als vast onderdeel in onze dienstverlening.

Landelijke lockdown.
Mochten de Corona besmettingen weer leiden tot een landelijke lockdown, dan zetten wij de geplande trainingen op BHV Pop-Up locaties automatisch om naar 100% Online trainingen. Daar hoef jij als klant of cursist niets voor te doen: je krijgt dan vanzelf een e-mail met verdere uitleg. Wordt de landelijke lockdown hierna weer versoepeld, of wordt het risiconiveau afgeschaald 
naar ‘waakzaam’ of ‘zorgelijk’? Dan beoordelen we op dat moment opnieuw vanaf wanneer we weer BHV Pop-Up locaties kunnen plannen.

Mock-up DCR

We adviseren onze cursisten om te kiezen voor de meest veilige trainingsmethode zonder risico’s: de 100% Online training. Met behulp van de Thuis Competent Box weet je zeker dat je competent en getraind blijft. Ook in het onfortuinlijke geval dat de maatregelen in de komende weken/maanden verder aangescherpt worden. 

100% Online trainen. 

  • Je volgt gedurende drie weken de 100% Online training via onze online leeromgeving. Waar en wanneer je maar wilt.
  • Met behulp van onze Thuis Competent Box ga je met (t)huiswerkopdrachten aan de slag om zo praktijksituaties te oefenen.
  • Hulp nodig? Onze docenten staan klaar om je virtueel te helpen via live-chat of whatsapp
  • De training en het certificaat zijn uiteraard geheel in overeenstemming met de richtlijnen van externe exameninstellingen zoals het NIBHV, het Rode Kruis en het Oranje Kruis.

Klik hier voor meer info over 100% Online trainen.

   Trainen bij een BHV Pop-Up locatie.

De BHV Pop-Up locatie is ingericht met de 1.5 meter maatregel in acht. Je kan je training dus veilig en verantwoord volgen. Een mondkapje is niet verplicht. Twijfel je toch over de veiligheid? Laat het ons dan gerust weten. We switchen je graag om naar 100% Online.

  • Je training is een mix van online en praktijk. 80% gaat via onze Digital Classroom. De overige 20% leer je op de BHV Pop-Up locatie.
  • Online ga je aan de slag met onze interactieve leermodules waarbij interactie tussen de docent en cursist gewoon mogelijk is.
  • In de BHV Pop-Up breng je jouw kennis en vaardigheden in praktijk  met oefenscenario’s in Augmented Reality.
  • Ook nu blijven we de BHV Pop-Up locaties in alle provincies plannen, zolang de regio niet onder het risiconiveau ‘ernstig’ valt.

Klik hier voor meer info over trainen bij een BHV Pop-Up locatie.

Shares