100% Online gaat mee naar Mars.

23 november 2021
We hebben de knoop doorgehakt: 100% Online trainen blijft een vast onderdeel van onze dienstverlening! Afgelopen zomer gaven we aan dat we 100% Online trainen niet zouden doorzetten, 
omdat we onze focus wilden leggen op onze leerreis in de BHV Pop-Up. Maar na overweldigend positieve feedback van onze opdrachtgevers en cursisten zijn we op deze beslissing teruggekomen: we blijven investeren in de ontwikkeling van 100% Online trainen.

Zelf hadden wij het beeld dat 100% Online trainen tijdelijk zou zijn. Het was een oplossing die wij in maart 2020 hebben ontwikkeld, zodat we ondanks het begin van de pandemie onze cursisten tóch nog konden trainen op het gebied van BHV en EHBO. Maar dan online. Natuurlijk was het een uitdaging om de cursisten ook de praktijkcompetenties te laten oefenen, maar ook daar hebben we met de Thuis Competent Box een oplossing op gevonden.

Onze cursisten zijn overtuigd (en dat zijn er inmiddels 18.000).
Natuurlijk zijn we na de start van 100% Online trainen in gesprek gegaan met onze opdrachtgevers en cursisten. Uit hun feedback is naar voren gekomen dat zij veel voordelen ondervinden, waardoor ze graag door blijven trainen op deze flexibele manier.

  • Er ligt minder druk op het inplannen van de cursisten.
  • De cursisten zelf zijn baas over hun eigen agenda en kunnen waar en wanneer zij willen aan de slag met de online leermodules.
  • Als cursist kan je niet meer achter de groep verschuilen dus je wordt echt een betere BHV’er.
  • Zoveel oefenen als je zelf nodig vindt zonder te hoeven wachten tot je collega klaar is met de reanimatiepop.
  • Komt de cursist niet uit? Dan bieden wij de helpende hand via live-chat, whatsapp of een videosessie.

We bewaken constant de kwaliteit.
Onze missie is (en blijft) zorgen voor een betere BHV’er, ook met 100% Online trainen. Binnen ons eigen Instructional Design-team ligt de focus dan ook bij het kwalitatief toetsen van de verschillende competenties. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

  • Aan het begin van je training ontvang je per post de Thuis Competent Box. In deze Box vind je praktijkopdrachten met bijbehorende materialen, zoals verbandmiddelen.
  • Doe je de opleiding BHV? Dan ontvang je ook een reanimatiepop waarmee je thuis zelfstandig kan oefenen.
  • Je (t)huiswerkopdrachten worden online beoordeeld door onze docenten. Niet goed? Dan krijg je feedback waarmee je verder kunt.
  • Jaarlijks compleet vernieuwde modules met interactieve inhoud.

En het blussen dan? 
Het is natuurlijk erg lastig om zomaar een blusbak naar een cursist thuis te sturen. Daarom zullen wij periodiek een fysieke blusdag organiseren, zodat je de mogelijkheid krijgt om ook het deelcertificaat Kleine Blusmiddelen te behalen. Niks moet, deze keuze is aan de cursist. We zien bij veel opdrachtgevers dat ze er bewust voor kiezen om te focussen op ontruimingen, en het onderdeel blussen aan de brandweer overlaten.

100% Coronaproof.
Een bijkomend voordeel is dat 100% Online trainen volledig Coronaproof is. Bij vorige lockdowns hebben de meeste cursisten ook hun cursus omgezet van fysiek trainen naar de 100% Online training. Op de manier kunnen de cursisten hun diploma geldig houden zelfs tijdens een lockdown. 

Heb je feedback of misschien ZELF een gaaf idee? DEEL het met ons!

Experimenteren is bij ons dagelijkse kost! We blijven ons continu verbeteren en kunnen daarbij jouw hulp goed gebruiken. Heb je feedback, tips of gave ideeën voor ons? Laat die dan achter in het formulier hieronder, zodat we ermee aan de slag kunnen gaan.

Shares