Versnellen, BHV Lab en onze nieuwe herhaling BHV!

Het is alweer tijd voor een BHV update van ons. In de update van deze week ga ik wat aandacht besteden aan de versnellingen die we de komende weken gaan aanbrengen in datgene wat we afgelopen jaar hebben ontwikkeld.

We hebben natuurlijk in de vorige update al aandacht besteed aan alle experimenten en ontwikkelingen waar we mee bezig zijn en de manier waarop dat onder het BHV lab ook in de toekomst gaan borgen. Daar zijn nu al de eerste mooie resultaten uit naar voren gekomen, we gaan bijvoorbeeld deze week intern de BHV Pubquiz lanceren en kort daar achteraan zal dat bij een aantal klanten van ons in de praktijk worden gebracht. Echt een super leuke manier om in ieder geval weer even de teamspirit in je BHV Team omhoog te krijgen

BHV Lab

Aan de andere kant zijn we natuurlijk ook weer vooruit aan het kijken en ons beleid is 100% online. Dat betekent dat we ook onze modules flink komen aan het vernieuwen want zoals jullie van ons gewend zijn is 100% anders één van de merkbelofte en daar staan we ook als bedrijf voor. Dus de cursisten die in april voor de tweede keer aan de hond procent online moet gaan beginnen moeten ook weer iets nieuws geboden krijgen.

We hebben daarin gekeken naar afgelopen jaar, wat is daarin goed gegaan en we hebben ook de afgelopen tijd intensief telefonisch contact opgenomen met alle cursisten die gevraagd wordt in ons online evaluatieformulier of contact met morgen opnemen. We bellen dan iedereen en we doen eigenlijk een start, stop en doorgaan gesprek. Dat wil zeggen, we vragen aan de cursist waar we mee moeten  starten (dus wat mis je nog), waar moeten we vooral mee stoppen ( dus wat heeft je geïrriteerd) en waar moeten we vooral mee door blijven gaan.

? Doorgaan
Daarin komt toch vaker stukje innovatie terug, het blijven vernieuwen, blijven verrassen. Mensen snappen dat niet helemaal perfect is maar zijn wel blij dat we iets doen en dat ze op deze manier BHV geldig houden

? Starten
Is dat mensen toch graag nog iets meer praktisch willen doen. Ja, de thuiswerkopdrachten zijn manier om in de praktijk aan de slag te gaan met BHV maar je brengt toch nog best wel veel tijd door achter je beeldscherm.

⛔️ Stoppen
Zouden we moeten doen met de hoeveelheid mails die we sturen. De communicatie zijn we continue aan het optimaliseren en een aantal studenten gaan ons met hun afstudeerstage de komende manden helpen om dat verder te verbeteren.

Meer praktijk
Als we dan even terug gaan naar het stukje starten dan zijn we ook al bezig met de vraag “Hoe gaan we zorgen dat we de mensen nog meer uitnodigen om thuis praktische bezig te zijn met BHV of op kantoor al naargelang waar je online module volgt”.

Wat we in ieder geval kunnen vertellen is dat vanaf april, elke cursist, dus ook de cursisten die de herhalingslessen volgen een pakketje thuisgestuurd krijgen. We hebben het afgelopen jaar veel positieve ervaring opgedaan met de Thuis Competent Box. In de Thuis Competent Box zitten voor de mensen die de opleiding BHV doen, een reanimatiepop en verbandmaterialen. Hiermee kan de cursist in ieder geval thuis praktisch aan de slag te gaan , iets dat we op een iets kleinere schaal ook voor herhaling BHV komend jaar gaan uitrollen.

Dus vanaf medio april gaan de cursisten thuis ook een doosje krijgen waarin allemaal werk en spelvormen zitten zodat ze iets meer praktische setting daadwerkelijk ook aan de slag kunnen gaan met de BHV competenties en de BHV vaardigheden

Want wij gebruiken deze tijd van Lockdown niet om stil te zetten maar juist om te versnellen. We zijn echt druk bezig en aan de slag met het docententeam om niet alleen alle thuiswerkopdrachten na te kijken, de chat te bemannen, de cursisten goed te helpen (die eventueel met vragen zitten) of middels het BHV vragenuurtje waar ze nu online contact kunnen hebben met de docent maar we zijn ook echt bezig met de verdiepingsslag daarin aan te brengen.

Suggesties of ideeën?
Heb je suggesties, ideeën of vragen over wat er de komende maanden nog aan staat te komen rondom de modules 100% online neem dan vooral contact met ons op. Dat kun je doen met mij met mijn collega Albert of mijn collega Klant Succes Managers.  Dat kan door ons een mailtje te sturen, te bellen of te chatten via de website. Zo kunnen we je snel van eventueel antwoord voorzien.

Tot zover de update van deze week We zien jullie snel weer en dan kan ik jullie hopelijk laten zien wat de cursisten thuisgestuurd gaan krijgen vanaf medio april!

Nick Crutzen - CEO CURA
Nick Crutzen – CEO CURA BHV
Shares