Out of the box. Coronaproof met de Thuis Competent Box.

Ons antwoord op BHV-trainen tijdens de coronacrisis? Dat is de Thuis Competent Box.

Half maart 2020 werden de huidige maatregelen om besmettingen met het coronavirus tegen te gaan van kracht. Hierdoor werden onze trainingen druppelsgewijs geannuleerd. Daarop hebben wij onze koppen bij elkaar gestoken. Wat nu?

Stilstaan was en is geen optie
We waren net op de juiste koers naar Mars. Maar weken – en misschien wel maanden – geen trainingen verzorgen, zou deze missie flink vertragen. Al snel kwamen we op het idee om les te geven via Zoom. Volledig lean zijn we meteen de volgende dag gestart met een Zoom-meeting met onze docenten. Naast het feit dat Zoom worstelt met allerlei privacy issues, bleek het technisch toch lastiger dan gedacht om met acht docenten een meeting te houden via Zoom… laat staan een les verzorgen met twaalf cursisten.

Maar tijdens die sessie werd wel mooi de Digital Classroom bedacht. Waarom niet de les opdelen in modules?
Prachtig! Maar als het maar geen e-learning is, daar zijn we absoluut geen voorstander van.

Over de Digital Classroom hebben we al een artikel geschreven. Dat lees je hier >

Thuis Competent Box

Cursisten kunnen via een online webshop de Thuis Competent Box bestellen. In de Box zit een reanimatiepop en een verbandmaterialenset
Samen met de modules uit de Digital Classroom gaan de cursisten thuis aan de slag met deze oefenmaterialen.

Thuis Competent Box

Geen e-learning dus! Maar… hoe gaan we dan bijvoorbeeld de competenties toetsen? En direct op zo’n manier dat we anders zijn dan anderen? Ook nu bedachten we een innovatief concept: de Thuis Competent Box.

Net als bij onze BHV-lesboeken kunnen cursisten via een gratis online webshop de Thuis Competent Box bestellen. Daarin zit een reanimatiepop en een verbandmaterialenset. In combinatie met de modules uit de Digital Classroom gaan cursisten met deze oefenmaterialen aan de slag.

De reanimatiepoppen geven real-time feedback in de vorm van een lamp. Wordt de reanimatie te diep, niet diep genoeg of te snel uitgevoerd? Dan krijgt de cursist meteen een teruggekoppeling. Met hulp vanverschillende instructievideo’s in de module ‘Stoornissen in de Circulatie’, een onderdeel van de Digital Classroom kan de cursist in zijn of haar eigen tempo oefenen.

Na het oefenen kunnen cursisten een één-op-één meeting met hun docent inplannen. Hierbij hebben ze de keuze uit een video-verbinding of door een persoonlijke meeting in één van onze trainingscentra. Tijdens deze (video) meeting laat de cursist aan de docent zien dat hij de diverse competenties beheerst. Voor het maken van de videoverbinding en hoe een cursist zich praktsich voorbereid op deze meeting zijn ook instructievideo’s beschikbaar.

De veiligheid is bij de Thuis Competent Box maximaal gewaarborgd. Elke cursist ontvangt een eigen long voor de reanimatiepop. Nadat de cursist de pop gratis heeft geretourneerd wordt deze volledig gereinigd en ontsmet.

Certificering

Aan elke module zijn lesdoelen en competenties gekoppeld, net zoals in de praktijklessen. Bepaalde (kennis)competenties kunnen we toetsen door toetsvragen of met (t)huiswerkopdrachten. Met de Thuis Competent Box kunnen we voor de modules ‘verbandleer’ en ‘reanimatie’ de onderdelen die praktijkvaardigheden bevatten real-time beoordeelen en door de docent laten toetsen.

Goed om te weten! Om in een latere fase compliant te zijn voor het NIBHV, Rode Kruis en Oranje Kruis worden de videosessies opgenomen en vastgelegd ter controle. Dit communiceren we met de cursist, waarbij het vastleggen op een AVG-verantwoorde manier gebeurt. Deze video’s zijn alleen door onze Data Privacy-officer in te zien. Bovendien verwijderen we ze een week na het afgeven van de certificering.

Wil je meer weten over de unieke Thuis Competentie Box? Neem dan contact met ons op.

Shares