Het inleveren van (T)huiswerkopdrachten nieuwe stijl zal op medio mei geïmplementeerd worden in onze digitale leeromgeving. Cursisten zullen via een instructievideo geïnstrueerd worden, zodat ze eenvoudig zelf aan de slag kunnen gaan met het inleveren van hun (T)huiswerkopdrachten.

Wat zijn (T)huiswerkopdrachten ook alweer?

Ook bij 100% Online onderwijs is praktijk belangrijk en daarmee wijkt onze digitale leerervaring af van standaard e-learning. In elke online module zit een (T)huiswerkopdracht die een cursist maakt om aan onze instructeur te laten zien dat hij/zij competent is. De (T)huiswerkopdrachten worden door gecertificeerde instructeurs nagekeken en van feedback voorzien. Het unieke aan dit proces is dat elke cursist individueel laat zien dat hij/zij competent is, je kan je niet meer verstoppen achter de (klassikale) groep.

Lees meer over Hoe toetsen wij de praktijk bij 100% Online in onze eerdere blog hierover:
Hoe toetsen wij de praktijk bij 100% Online

Wat waren de problemen?

De afgelopen periode hebben we feedback van onze cursisten over de (T)huiswerkopdrachten onder loep genomen en hebben gewerkt aan de meest voorkomende feedback uit de NPS en voortgangsgesprekken over het inleveren van huiswerkopdrachten. De top 6 van de problemen die onze cursisten ervaarde waren:

  1. Je kon maar 1 bestand per opdracht uploaden.
  2. Het was niet eenvoudig om foto’s of filmpjes in te sturen (vanaf je mobiele telefoon).
  3. De bestanden mochten niet te groot zijn.
  4. De feedback van de docent op de opdracht stond niet in de e-mail.
  5. De feedback van de docent op de opdracht was niet makkelijk terug te vinden in de Digital Classroom.
  6. Als een opdracht na het verlopen van de cursus werd afgekeurd, kon de cursist geen herkansing meer indienen in de Digital Classroom.

Wat zijn de oplossingen?

Verbeteringen die we met het lanceren van het nieuwe (T)Huiswerkopdracht stijl doorvoeren zijn:

  • Je kunt meerdere bestanden in 1 opdracht insturen.
  • Een gebruiksvriendelijke drag en drop functie én de optie om via WhatsApp rechtstreeks vanaf je mobiele telefoon in te sturen.
  • Feedback op opdrachten rechtstreeks in de e-mail inclusief een link om herkansingen gelijk in te dienen (dus niet meer hoeven inloggen in het Cursistenportaal).
  • Extra herinneringen over hoeveel opdrachten je nog moet maken – zodat de cursist dit niet kan vergeten. Inclusief een herinnering voor het verlopen van de cursus.
  • Zeven dagen extra uitloop om herkansingen in te dienen. Let op! Daarvoor moet de cursist op de laatste cursusdag wel al opdrachten hebben beantwoord (daarover krijgen ze dus een mail).

(T)huiswerkopdrachten zijn waardevol. Ze bieden de cursist de kans om BHV-vaardigheden in de praktijk te brengen, om te laten zien wat ze hebben geleerd en om te groeien als een competente en zelfverzekerde BHV’er. Onze instructeurs staan klaar om je opdrachten grondig te beoordelen en waardevolle feedback te geven, zodat je niet alleen groeit als BHV’er, maar ook vol vertrouwen noodsituaties tegemoet kunt treden.

Shares