Leren door beleven.

Op je eigen manier.

Direct aan de slag.

Wij geloven dat je leert door te beleven. Op je eigen manier. Daarom biedt CURA BHV verschillende soorten leerpaden aan. Zo kan elke cursist leren op de manier die hij of zij het prettigst vindt.

Als enige BHV-aanbieder biedt CURA BHV een innovatief onderwijssysteem dat gebaseerd is op uitgekiende didactische principes. Met onze praktische trainingen weten we cursisten op alle leerniveaus uit te dagen en halen hierdoor een maximaal leerrendement.

Jaarlijks vernieuwd en verrassend

Om de motivatie van cursisten hoog te houden vernieuwen we alle programma’s jaarlijks. Hierin is een duidelijke visie verwerkt op de eisen van de toekomstige Bedrijfsnood- en BHV-organisatie.

Verschillende werkvormen

Ieder mens leert op zijn of haar eigen manier. Onze trainingen zijn daarop ingericht. Deskundige docenten hebben oog voor iedere cursist. Door wisselende spelelementen neemt iedereen actief deel aan de les.

Tijdens de trainingen is volop ruimte voor eigen inbreng. Dit zorgt voor herkenbare situaties. Cursisten kunnen het geleerde direct in hun eigen bedrijf of organisatie toepassen.

Maximaal rendement

Middels een uniek trainingsprogramma worden onderwerpen out-of-the-box behandeld. Vrijwel iedere training is maatwerk. Daarbij spelen we in op de behoefte en leermethode van de cursisten.

Ons vaste team van coachende docenten krijgen en houden jaarlijks meer dan 8.000 cursisten gemotiveerd voor BHV. Ze zijn nooit meer dan drie minuten aaneengesloten aan het woord en gebruiken geen schermpresentaties. Zelfs de voorstelronde slaan we over, we gaan direct aan de slag!

Met een gemiddelde beoordeling van 9,2 blijkt dat deze aanpak door cursisten gewaardeerd wordt.

Online, hybride of op locatie

We bieden de cursist de mogelijkheid om bijna al onze cursussen 100% Online te volgen. Maar natuurlijk hebben we ook fysieke locaties waar je kan oefenen. CURA BHV beschikt namelijk over meerdere uitgebreide trainingscentra (in Maastricht, Heerlen en Zoetermeer). 

Leerreis.

Werken aan een betere BHV’er met een adaptieve leerreis, waarbij de cursist zelf bepaalt wat, hoe en waar hij leert. Dat is het uitgangspunt voor onze nieuwe leerreis. Maar hoe ziet deze er dan uit? 

Stap 1 – Inschrijven (100% Easy).

Je leerreis start met het inplannen van jouw gewenste cursus in ons online cursistenportaal. Je kiest zelf een datum, tijd en locatie die jou het beste uitkomt. Train je liever 100% Online, of volg je juist liever een Praktijksessie af op een BHV Pop-Up locatie? De keuze is aan jou. Na je inschrijving ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Vijf dagen voordat je cursus start, ontvang je nog een reminder met praktische informatie.

Stap 2 – Online en overal leren.

Bij deze stap ga je als cursist aan de slag in de Digital Classroom, onze online leeromgeving. Hier word je uitgedaagd met verschillende interactieve werkvormen. Je hebt drie weken de tijd om de modules af te ronden. Dit mag je zelfstandig doen, maar je mag natuurlijk ook samenwerken met je collega’s. Heb je vragen tijdens het maken van de online leermodules? Dan helpen we je graag verder via onze live chat, of onze uitgebreide kennisbank.

Stap 3 – Je certificaat behalen.

Je leerreis start met het inplannen van jouw gewenste cursus in ons online cursistenportaal. Je kiest zelf een datum, tijd en Train je 100% Online? Dan word je op iedere stap van de weg online begeleid door onze instructeurs. Je levert (t)huiswerkopdrachten in en schrijft casussen uit. Aan de hand van de feedback van de instructeur kan je jezelf blijven verbeteren. Heb je alle opdrachten gemaakt en behaald? Dan ontvang je je certificaat.

Volg je een Praktijksessie in de BHV Pop-Up? Dan ben je op de door jouw geplande datum welkom op onze BHV Pop-Up. Samen met een kleine groep mede-cursisten krijg je de kans om je praktijkvaardigheden te oefenen en te laten zien aan onze instructeur. Aan het eind van het uur beoordeelt de instructeur of je je certificaat ontvangt.

Stap 4 - Oefenen op je eigen locatie.

Heb je een 100% Online certificaat op zak, en wil je je BHV-skills toch eens in praktijk brengen? Of kan je na een paar maanden een opfrissertje gebruiken? Dan kan de contactpersoon binnen je organisatie een aanvullende (scenario-)oefening voor je inplannen. Tijdens zo’n oefening ga je samen met je collega BHV’ers een ochtend of middag stevig aan de slag met bijvoorbeeld een ontruimingsoefening of een vaardighedentraining (zoals reanimatie, portofoongebruik of gebouwkennis). Gewoon, op je eigen werklocatie.

Leerpaden.

Wij bieden verschillende leerpaden aan. Welke past bij jou?

Cursussen:

 • Basisopleiding BHV
  Cursusduur: ± 4 uur
  Videotoets: 30 min.

 • Herhaling BHV
  Cursusduur: ± 2 uur
  (geen videotoets)

 • Eerste Hulp aan Kinderen
  Cursusduur: ±3,5 uur
  Videotoets: 30 min.

100% Online.

Wil je helemaal vanuit thuis je certificaat behalen? Dan is de 100% Online cursus iets voor jou! Je hoeft dus niet naar een fysieke locatie te komen.

Je gaat online aan de slag met theorie en interactieve (t)huiswerkopdrachten, zoals een video waarin je reanimeert. Met deze (t)huiswerkopdrachten kun je aantonen dat je over de benodigde praktijkvaardigheden beschikt. Binnen 24 uur krijg je feedback van een gediplomeerd instructeur.

Samenwerken met je collega’s kan natuurlijk ook! Of je nu samen achter één scherm zit, of gewoon van een afstandje met elkaar belt. Om samen de theorie door te nemen, maar ook om zo samen te oefenen.

Blended BHV.

Wil je in de praktijk getoetst worden, onder begeleiding van een instructeur? Dan is de Blended BHV iets voor jou.

Om je goed voor te bereiden op de Praktijksessie, ga je eerst aan de slag met online modules. Daarmee leg je in 3 weken tijd een goede basis. Zo weet je waar je aan toe bent als je de Praktijksessie volgt op jouw locatie.

Tijdens de praktijksessie helpt onze instructeur je om je kennis en praktijk te verbeteren. In een klein team werk je samen met je medecursisten, en oefen je praktijkcompetenties. Samen gaan jullie aan de slag met herkenbare oefenscenario’s die worden ondersteund door Augmented Reality (AR). Uiterlijk een dag na de Praktijksessie ontvang je je certificaat.

Cursussen:

 • Basisopleiding BHV
  Online modules: ± 4 uur.
  Oefenen onder begeleiding van een instructeur:  ± 2 uur.
  Praktijksessie:  ± 1 uur.
 • Herhaling BHV
  Online modules: ± 2 uur.
  Praktijksessie:  ± 2 uur.
 • Herhaling EHBO
  Online modules: ± 2 uur.

  Praktijksessie:  ± 2 uur.
 • Herhaling Ploegleider
  Online modules: ± 2 uur.
  Praktijksessie:  ± 3 uur.

Oefeningen:

 • Oefening A: Vaardigheden training
  Oefenen op locatie: 1,5 uur
 • Oefening B: Scenario training / Interne oefening / Droge ontruimingsoefening
  Oefenen op locatie: 3,5 uur
 • Oefening C: Ontruimingssimulatie
  Oefenen op locatie: 3,5 uur

Oefenen op locatie.

Oefenen op jouw eigen werkplek.

Heb je een 100% Online certificaat op zak, en wil je je BHV-skills toch eens in praktijk brengen? Of kun je na een paar maanden een opfrissertje gebruiken? Dan kan de contactpersoon binnen je organisatie een aanvullende (scenario-)oefening voor je inplannen.

Tijdens zo’n oefening ga je samen met je collega BHV’ers een dagdeel stevig aan de slag met bijvoorbeeld een ontruimingsoefening of een vaardighedentraining (zoals portofoongebruik, gebouwkennis of een kleine blusmiddelen training). Gewoon, op je eigen werklocatie.

Wat past beter: 100% Online of Blended BHV?