Aan de slag met NPS.
CURA gooit het over een andere boeg. Met ingang van 1 april maken wij namelijk gebruik van NPS om zo nóg beter te worden. Met deze feedback methode geven wij onze cursisten de mogelijkheid om op een korte, concrete manier hun mening te geven over onze cursussen. De uitkomst? Minder vragen, meer effect.
NPS in het kort.
De zogenoemde ‘Net Promotor Score’ is een soort meetsysteem, in de vorm van een korte enquête. Wat je meet? De loyaliteit en tevredenheid van de cursist. En dit doe je aan de hand van de vraag waar uiteindelijk alles om draait: Hoe waarschijnlijk is het dat je onze training aanbeveelt bij een vriend of collega?
De vraag is kort, maar krachtig. Hij wordt ook wel eens de ‘Ultieme vraag’ genoemd. Na de ultieme vraag krijgt de cursist een opvolg vraag. Wat zouden wij nog moeten verbeteren om een hogere waardering te ontvangen? Zo krijgt de cursist de kans om in eigen woorden waardevolle feedback achter te laten. En dat is dan alweer praktisch het einde van de vragenlijst. Wel krijgt de cursist nog de mogelijkheid om contactgegevens achter te laten.
Waarom nu deze methode?
Omdat de vragenlijst zo kort is, levert hij meer respons op. En meer input betekent een groter inzicht in wat er nu echt speelt bij onze cursisten. De cursisten die ervoor kiezen om hun contactgegevens achter te laten, benaderen we actief. We gaan in gesprek over hun feedback, en zorgen er op die manier voor dat we niet de ‘touch’ verliezen met onze doelgroep. De bevindingen worden vervolgens intern besproken. Tijdens zo’n brainstorm formuleren we concrete acties om de feedback te verwerken. Aan de hand van deze bevindingen kunnen we sneller schakelen, en blijven we constant verbeteren.
Wat betekent dit voor jou?
Meer rust en gemak! De enquête die de cursist aan het eind van de cursus ontvangt, is binnen een minuut ingevuld. Super fijn, natuurlijk. Wie wil er nu nog een paginalange vragenlijst invullen? Daarnaast is dit ook van meerwaarde voor onze opdrachtgever. Wanneer wij een hoger respons en dus een beter inzicht krijgen, koppelen wij dit natuurlijk terug aan hen. Bij klantgesprekken kunnen we zo preciezer en gestructureerd ingaan op wat er speelt onder de cursisten van een bepaalde organisatie. Zo blijven we samen tot gepaste innovaties komen.