De BHV POp-up. Van passief observeren naar actief beleven.

100% anders, easy en enthousiast ! Met de Digital Classroom en nu met ons BHV Pop-up concept werken wij er hard aan om deze beloftes waar te maken. Trainen met de huidige1.5 meter maatregelen (en de beperkingen daarvan) hebben ervoor gezorgd dat wij in juni onze trainingsopzet hebben geëvalueerd. Met een blik op de toekomst en de daarmee de dreiging van een nieuwe Coronagolf hebben wij een koers uitgezet van passief naar actief beleven.

Elke training begint vanaf nu met de Digital Classroom. Hiermee kan je vanuit huis met laptop of tablet de verschillende online trainingsmodules volgen. Vanaf de cursus startdatum heb je 3 weken de tijd om alle modules af te ronden en de (t)huiswerkopdrachten te maken. Het systeem is eenvoudig in gebruik en met behulp van een chatfunctie kan er (onder kantoortijden) altijd 1 op 1 contact worden opgenomen met de docent.

Bij het volgen van de training kan je zelf je eigen tempo bepalen. Je hebt dus de mogelijkheid om dit gefaseerd te doen en niet alles in 1 keer te hoeven doen.

Adaptief leren

Met onze Digital Classroom (DCR) trainingsaanpak zorgen wij voor een interactieve leersetting waarbij de cursist:

  • Zelf het eigen tempo kan bepalen.
  • Zelf bepaald wanneer hij zaken oppakt. Dus de mogelijkheid heeft om dit gefaseerd te doen en niet alles in 1 keer hoeft te doen.
  • Zoveel kan oefenen als hij wil. In plaats van “tijdrestricties” in de reguliere trainingsaanpak (max. 2 minuten reanimeren en dan is de volgende aan de beurt).
  • Onverdeelde 1 op 1 aandacht van de docent waardoor er meer en kwalitatievere feedback gegeven wordt en de cursist zich “gehoord” voelt.
  • De cursist wordt nu echt op de proef gesteld (door de 1 op 1 aanpak) en kan zich niet meer verstoppen in de groep.

BHV Pop-up locatie

Voor de praktijk komt de cursist naar één van onze Pop-up locaties. Deze locaties bevinden zich in de randstedelijke setting altijd 15-30 minuten bij de cursist vandaan. Zodoende is deze minimale tijd kwijt aan reizen en is hij niet lang afwezig is van zijn werkplek.

Het idee bij de BHV Pop-up locatie is een totale beleving aanbieden aan de cursist waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. De cursist doorloopt zelfstandig de diverse scenario’s op het gebied van bedrijfshulpverlening en tegelijkertijd worden de competenties getoetst. Stel je eens voor, je loopt een ruimte binnen waar je een ongeluk ziet gebeuren en jij het slachtoffer moet behandelen. Je wordt als cursist echt op de proef gesteld (door de 1 op 1 aanpak) en je kan niet meer verstoppen in de groep.

Of je stapt in een ruimte waar je een brandgeur ruikt, je kijkt rond en voelt ondertussen je nek warm worden. Achter is een brand uitgebroken, jij moet handelen en de juiste keuzes maken.

Deze 1 op 1 beleving zorgt voor besluitvaardigheid en dus een daadkrachtig optreden. De bedrijfshulpverlener moet uiteindelijk bij een calamiteit zelf keuzes maken, optreden zonder dat er veel ruimte aanwezig is om te overleggen. Hij moet optreden, handelen en het vertrouwen hebben dat hij dat kan.

Ongelimiteerd ervaren

Bij de BHV Pop-up locatie kan de cursist zoveel oefenen als hij wil voordat hij aan de belevingstoetsen begint in plaats van “tijdrestricties” in de reguliere trainingsaanpak (max. 2 minuten reanimeren en dan is de volgende aan de beurt). Nog een keertje de toets doorlopen? Dat kan, de cursist is kosteloos het hele jaar welkom om nog een keer (in eigen tijd) de belevingstoets te doorlopen en zodoende een betere bedrijfshulpverlener te worden.

Maar waar komen Pop-ups?

De Pop-locaties krijgen geen vaste plek maar zullen door heel Nederland aanwezig zijn met als stelregel dat deze altijd binnen 15-30 minuten bereikbaar is voor de cursist vanaf zijn werkplek. We gaan de komende tijd de eerste hotspots inventariseren waarbij nu al duidelijk is dat de regio’s Amsterdam en Eindhoven de eerste Pop-up locaties gaan krijgen.

Waarom Pop-Ups en geen reguliere trainingscentra?

Om echt te kunnen werken met de een actieve beleving is een andere opzet qua locatie nodig, een opzet die niet mogelijk is op onze reguliere trainingscentra omdat deze zijn opgebouwd volgens het ouderwetse klassikale model. De Pop-up locaties zorgen voor flexibiliteit als het gaat om de invulling van de locaties en het gebruik van bijvoorbeeld virtual reality. Ook is de beschikbaarheid van oefencentra een uitdaging nu alle trainingen van het voorjaar ingehaald worden. 

Wat is de meerwaarde van een Pop-Up locatie?

Een actieve beleving, flexibiliteit en 1 op 1 aan de slag met realistische scenario’s, dat is de meerwaarde van een Pop-up locatie. Hierdoor kunnen wij BHV trainingen naar een hoger niveau brengen en echt werken aan een betere BHV’er.

meedenken?

Graag wisselen wij van gedachten met jou over de toekomst van de BHV en het nieuwe normaal binnen jouw organisatie. Heb je zelf ideeën of wil je meer van ons horen? Neem dan contact met ons op voor een (virtuele) kop koffie.

Met vriendelijke groet,
Albert – albert@aasveiligheid.nl
Nick – n.crutzen@curagroep.com

Shares