Safety Model Canvas. 

Bent u op zoek naar een hulpmiddel om de complexiteit en samenhang van een bedrijfsnoodorganisatie en (brand)veiligheid inzichtelijk te maken? CURA heeft haar ervaring van de afgelopen twintig jaar samengebracht in het boek ‘Van risico naar BNO’.

Praktisch hulpmiddel bij BNO
Met behulp van het werkboek van Risico naar BNO is het mogelijk om op systematische wijze een Bedrijfsnoodorganisatie (kortweg een BNO) op maat samen te stellen. In de praktijk zien we dat het vaak moeilijk en complex is om met alle stakeholders binnen en buiten de BNO te communiceren. Ook is het vaak lastig om hen op de hoogte te houden van bijvoorbeeld veranderingen in risico’s, taken en verantwoordelijkheden of veiligheidsplannen.
Om dit eenvoudiger te maken is hiervoor een praktisch hulpmiddel ontwikkeld: het Safety Model Canvas. Hierdoor heeft u in één oogopslag de verbanden tussen risico’s, middelen opleiden en oefenen inzichtelijk.
Maak inzichtelijk op een eenvoudige manier
Met dit document stelt CURA u in staat om een overzichtelijke en eenvoudige manier de organisatie van uw BHV-organisatie als onderdeel van een solide BNO inzichtelijk te maken. En dat in slechts een paar uur werk. Heeft u het werkboek ‘Van risico naar BNO’ niet? Dan kunt u toch al met het Safety Model Canvas aan de slag gaan.
N
Breng uw bedrijfsmodel aan de hand van negen bouwstenen in kaart.
N
Zie direct waar de knel- en aandachtspunten zitten
N
Informeer eenvoudig collega’s, management en directie over te nemen acties.
N
Breng de financiële consequenties in kaart
Shares