Onze leerreis in beeld.

Werken aan een betere BHV’er met een adaptieve leerreis, waarbij de cursist zelf bepaalt wat, hoe en waar hij leert. Dat is het uitgangspunt voor onze nieuwe leerreis. Maar hoe ziet deze er dan uit? 

Om onze leerreis toe te lichten, hebben we de vier stappen in een infographic gegoten. 100% EASY, weet je nog? De basis van onze leerreis: de cursist staat centraal, maar moet ook aan de slag. Als cursist kan je op elk moment starten aan elke gewenste training. Ook heb je op elk gewenst moment de mogelijkheid om in onze online leeromgeving kennis te vergaren en op te frissen. 

Je kan er voor kiezen om alle online modules individueel te maken, maar je mag natuurlijk ook samenwerken. De tijdsinspanning is niet meer gekoppeld aan een vaste trainingsduur, maar aan jouw niveau, kennis, je bestaande vaardigheden en het totale trainingspakket BHV/EHBO dat je volgt. Adaptief leren noemen we dit. De training (lesstof en duur) past zich aan jou aan in plaats van de gebruikelijke BHV-training-onesize-fits-all aanpak.

Je krijgt de kans om je training 100% Online af te ronden, maar kan er ook voor kiezen om een Praktijksessie te volgen op één van onze BHV Pop-Up locaties. Zo werken wij aan die betere BHV’er.

 

 

CURA BHV leerreis
Stap 1 – Inschrijven (100% Easy).

Je leerreis start met het inplannen van jouw gewenste cursus in ons online cursistenportaal. Je kiest zelf een datum, tijd en locatie die jou het beste uitkomt. Train je liever 100% Online, of volg je juist liever een Praktijksessie af op een BHV Pop-Up locatie? De keuze is aan jou. Na je inschrijving ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Vijf dagen voordat je cursus start, ontvang je nog een reminder met praktische informatie.

Stap 2 – Online en overal leren
(in de Digital Classroom).

Bij deze stap ga je als cursist aan de slag in de Digital Classroom, onze online leeromgeving. Hier word je uitgedaagd met verschillende interactieve werkvormen. Je hebt drie weken de tijd om de modules af te ronden. Dit mag je zelfstandig doen, maar je mag natuurlijk ook samenwerken met je collega’s. Heb je vragen tijdens het maken van de online leermodules? Dan helpen we je graag verder via onze live chat, of onze uitgebreide kennisbank.

Stap 3 – Je certificaat behalen.

Train je 100% Online? Dan word je op iedere stap van de weg online begeleid door onze instructeurs. Je levert (t)huiswerkopdrachten in en schrijft casussen uit. Aan de hand van de feedback van de instructeur kan je jezelf blijven verbeteren. Heb je alle opdrachten gemaakt en behaald? Dan ontvang je je certificaat.Lees meer over 100% Online trainen.

Volg je een Praktijksessie in de BHV Pop-Up? Dan ben je op de door jouw geplande datum welkom op onze BHV Pop-Up. Samen met een kleine groep mede-cursisten krijg je de kans om je praktijkvaardigheden te oefenen en te laten zien aan onze instructeur. Aan het eind van het uur beoordeelt de instructeur of je je certificaat ontvangt. Lees meer over de Praktijksessie op een BHV Pop-Up locatie.

 

Stap 4 - Oefenen op je eigen locatie. 

Heb je een 100% Online certificaat op zak, en wil je je BHV-skills toch eens in praktijk brengen? Of kan je na een paar maanden een opfrissertje gebruiken? Dan kan de contactpersoon binnen je organisatie een aanvullende (scenario-)oefening voor je inplannen. Tijdens zo’n oefening ga je samen met je collega BHV’ers een ochtend of middag stevig aan de slag met bijvoorbeeld een ontruimingsoefening of een vaardighedentraining (zoals reanimatie, portofoongebruik of gebouwkennis). Gewoon, op je eigen werklocatie.

 

Samengevat.

Als je een cursus start bij CURA, dan ga je een unieke leerreis aan die we ook wel de three weeks of fun noemen. Maar bovenal: de leerreis is adaptief. De duur van de training past zich aan jouw niveau aan, in plaats van een one-size-fit-all benadering. En jouw eigen keuze staat centraal.

Heb je feedback of misschien een gaaf idee? Deel het met ons!

Experimenteren is bij ons dagelijkse kost! We blijven verbeteren en kunnen daarbij jou hulp goed gebruiken. Heb je feedback, tips of tricks? Laat dan een berichtje achter in het formulier hieronder. Zo kunnen wij er meteen mee aan de slag.

Shares