Onze leerreis in beeld.

Werken aan een betere BHV’er met een adaptieve leerreis, waarbij de cursist zelf bepaalt wat, hoe en waar hij leert. Dat is het uitgangspunt voor onze nieuwe leerreis. Maar hoe ziet die leerreis er dan uit? 

Om het voor jou duidelijker te maken hebben we de vier stappen in een infographic gegoten, 100% EASY weet je nog? De basis van onze leerreis is dat de cursist centraal staat maar ook aan de slag moet. Als cursist kan je op elk moment starten aan elke gewenste training. Ook heb je op elk gewenst moment de mogelijkheid om in onze online leeromgeving (de Digital Classroom) kennis te ontwikkelen en op te frissen. Aansluitend kan je vervolgens de competenties laten aftoetsen in de BHV Pop-Up die in verschillende regio’s door heel Nederland worden gepland.

Dit kan individueel maar ook in groepsverband. De tijdsinspanning is niet meer gekoppeld aan een vaste tijdsduur voor een training maar aan jouw niveau, kennis, bestaande vaardigheden en het totale trainingspakket BHV/EHBO dat je moet volgen. Adaptief leren noemen we dit. De training (lesstof en duur) past zich aan jou aan in plaats van een de gebruikelijke BHV-training-onesize-fits-all aanpak. En natuurlijk ga je oefenen op locatie om de opgedane kennis in praktijk te brengen in je eigen werkomgeving. Zo werken wij aan die betere BHV’er. 

CURA BHV leerreis
Stap 1 – Inschrijven (100% Easy).

Je leerreis start met het inplannen van jouw gewenste cursus in ons (online) cursistenportaal. Je kan zelf een datum, tijd en locatie (landelijk) kiezen die jou het beste uitkomt. Start je liever in de middag? Geen probleem. Na je inschrijving ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Vijf dagen voordat je cursus start, ontvang je nog een reminder met praktische informatie.

Stap 2 – Online en overal leren
(in de Digital Classroom).

Bij deze stap doe je als cursist de benodigde kennis op in onze online leeromgeving (de Digital Classroom) waar je met verschillende, interactieve werkvormen wordt uitgedaagd. Elke module begint met een introductie video om je op weg te helpen en wordt afgesloten met een (t)huiswerkopdracht die door een instructeur wordt beoordeeld.

Je hebt drie weken de tijd om de modules zelfstandig of in groepsverband af te ronden voordat je naar de BHV Pop-Up komt maar dat hoeft niet. Heb je slechts een gedeelte gemaakt of zelfs helemaal niks? Geen zorgen, bij de BHV Pop-up locatie krijg je een tablet om alsnog alle modules ter plaatse af te ronden.

Zo kunnen we jou (ongeacht je ICT-kennis) helpen op de BHV Pop-Up. Maar ook tijdens het maken van de online leermodules met behulp van een live chat, videochat en zeer uitgebreide kennisbank met alle informatie die je nodig hebt.

Stap 3 – Praktijk trainen (in de BHV Pop-up).

Om een naadloze overgang tussen online en fysiek trainen (blended oftewel hybride learning) te realiseren hebben we voor het fysieke trainingsgedeelte en de praktijklessen de BHV Pop-Up ontwikkeld. Hier kan je (samen met je mede BHV’ers) oefenen en onder toeziend oog van de docent tijdens een praktijkmoment je vaardigheden laten zien.

We staan hier garant voor uitdagend, afwisselen en actief leren. Waarin alles is gericht is op beleving. Je bent welkom vanaf 09.00 uur. Maar je wordt op zijn minst verwacht tijdens het praktijkmoment met de docent. Zodat iedereen meteen aan de slag kan is er een zelf-check-in procedure die je stap voor stap op weg helpt. Als onderdeel van het proces krijg je uitleg, een tablet uitgereikt waarop je kan inloggen en uitleg ontvangen over het trainingsconcept.

Je kan vervolgens naar vier oefenzones waar je naar hartenlust (samen) kunt oefenen. Omdat je als cursist over een eigen tablet beschikt heb je tijdens het uitvoeren van de oefeningen altijd toegang tot de kennis, instructie video’s en kan je (met de tablet) eenvoudig hulp vragen.

Nadat je jouw kennis en vaardigheden op peil hebt gebracht (thuis in stap 1 of tijdens het oefenen in stap 2) is het tijd om dit het geleerde scenariogericht in de praktijk te brengen. Hiervoor zijn vier belevingszones ingericht.

Met behulp van de meest moderne trainingstechnieken waaronder Augmented Reality (AR) moeten praktijktoetsen worden afgelegd. Dit doe je in groepsverband. Hierbij wordt ook gekeken naar jouw handelingswijze en worden deze getoetst volgens de geldende procedures binnen jouw organisatie.

De docent voorziet je van coaching en feedback. Geeft je de ruimte en mogelijkheid om fouten te maken en hiervan uiteraard te leren. De docent beoordeelt niet alleen de wijze waarop je in staat bent om effectief de kennis en vaardigheden in de praktijk te brengen. Maar beoordelen ook gedrag (hoe gaat iemand om met stress, spanning en druk), effectief samenwerken en communicatie binnen het BHV-team.

Vanuit het “cursist aan zet principe” worden herkenbare scenario’s in Augmented Reality (als Hologram) gepresenteerd afgestemd op jouw werkomgeving.

Stap 4 - Oefenen op je eigen locatie. 

Door stap 1 en 2 aan te vullen met regelmatig oefenen op je eigen locatie creëren we de ultieme maatwerk trainingsbeleving die efficiënt omgaat met jouw kostbare tijd.

Tijdens een oefening kan worden getoetst of alle BHV-ers het geleerde op de juiste manier in de praktijk brengen op de eigen locatie en of alle procedures uit de noodplannen (BNO-plan en ontruimingsplan) up-to-date zijn. Bij de evaluatie van de oefening kan worden beoordeeld of bijsturing noodzakelijk is.

Samengevat.
Een unieke leerreis die we ook wel de “three weeks of fun” noemen. Maar veel belangrijker de leerreis is adaptief. De duur van de training past zich nu aan jouw niveau in plaats van een one-size-fit-all benadering. Een uitermate capabele cursist die binnen 4 uur succesvol een Opleiding BHV afrondt is een van de vele uitzonderlijke situaties die we zijn tegengekomen bij de toepassing van dit trainingsmodel.

Heb je feedback of misschien zelf een gaaf idee? Deel het met ons!

Experimenteren is bij ons dagelijkse kost! We blijven verbeteren en kunnen daarbij jou hulp goed gebruiken. Heb je feedback, tips of misschien zelfs een klacht voor ons. Laat die dan hieronder achter zodat we ermee aan de slag kunnen gaan.

Shares