Our story continues.

We zijn weer een week verder! Daarbij komen een hoop goede ontwikkelingen kijken, die we graag in deze update met je delen. Daarbij zijn we met name blij om te delen dat alle certificaten vanuit Viper zijn geïmporteerd naar het nieuwe portaal. Dat betekent dat de meest recente certificaten ook in de portal zichtbaar zijn en alle oude certificaten nog worden bewaard.

Nieuwe functionaliteiten

Inmiddels zijn er weer een paar mooie functionaliteiten bijgekomen in ons CURA Portaal die we graag met jullie delen.  Mis je nog een functionaliteit die het proces nóg makkelijker maakt? Deel deze dan met ons, zodat we met je mee kunnen denken. Voor nu delen we graag de nieuwe functionaliteiten die er sinds deze week zijn bijgekomen: 

 • Inschrijven voor alle leerpaden
  Het is nu voor alle leerpaden mogelijk om je zélf in te schrijven. Zelfs inschrijven op aangekondigde oefeningen is nu een van de mogelijkheden.

 • Filteren op inschrijfstatus
  Bij het inschrijvingen overzicht is voor contactpersonen een filter toegevoegd zodat er gefilterd kan worden op de status ‘Voltooid’. Op deze manier is het snel inzichtelijk welke cursisten de afgelopen periode hun BHV-certificaat behaald hebben.

 • Uitbreiding cursistenprofiel
  We hebben het profiel van de cursist uitgebreid met de velden Personeelsnummer en Afdeling, zodat deze ingevuld kunnen worden als dat nodig is.


  Roadmap

  We zitten natuurlijk niet stil, en blijven nieuwe functionaliteiten toevoegen. Voor de komende periode staan de volgende items gepland om gelanceerd te worden:

  • Emailadres aanpassen (week 7)
   Cursisten en contactpersonen kunnen zelfstandig het emailadres aanpassen dat is vermeld in ons CURA Cursistenportaal.
  • Filter inactieve personen (week 8)
   Er wordt een filter toegevoegd in het medewerkersoverzicht voor inactieve personen. Zo wordt het snel inzichtelijk is wie er momenteel BHV’er is.  
  • Excel export inschrijvingen (week 9)
   Het wordt mogelijk gemaakt om de inschrijvingen van cursisten te exporteren naar een Excel bestand.
  • Vervallijst genereren van certificaten die gaan verlopen (week 9)
   Het wordt mogelijk gemaakt om een vervallijst te generen van certificaten die gaan verlopen en deze te exporteren naar een Excel bestand.


   Vervanging instructeurs

   We zitten momenteel in een periode met veel zieken. Naast corona zijn er nog andere virussen actief die mensen ziek maken. Dat geldt voor cursisten, maar ook voor onze instructeurs. Met kunst- en vliegwerk proberen wij altijd geschikte vervanging te vinden. Dit ontvangt niet altijd de schoonheidsprijs, maar de vervangerspool is erg krap. Dit betekent dat bij ziekte van een instructeur er nauwelijks iemand, en in de meeste gevallen niemand, beschikbaar is.

   We proberen waar mogelijk intern een oplossing te vinden. Indien dit niet lukt, zullen we helaas de cursus moeten annuleren. Dit hebben wij tot nu toe nog altijd kunnen vermijden. Toch willen we dit met je communiceren, zodat je ervan op de hoogte bent dat dit kan gebeuren. 

   Met vriendelijke groet,
   Nick Crutzen & Albert Dias d’Ullois

  Persoonlijke uitleg.


  Inmiddels heeft Daphne vele van jullie een persoonlijke uitleg gegeven over het Portaal. Ben je een contactpersoon en hebben we je nog niet kunnen spreken? Dan willen we natuurlijk ook met jou een persoonlijke afspraak inplannen, zodat we je alle functies kunnen tonen. Ook gaan we graag het gesprek met jou aan over onze cursussen. Waar zie jij kansen, of juist bedreigingen? 

  Om het inplannen van een afspraak makkelijk te maken, hebben we een bookingstool ingericht. Met behulp van deze tool kan je een belafspraak inplannen met Daphne of Patricia op een moment dat het jou uitkomt. 

   

  Shares