Fail forward.

Experimenteren gaat altijd met vallen en opstaan. Dat weten wij maar al te goed: onze vernieuwde kijk op BHV trainen gecombineerd met innovatie én corona kenmerkt zich door trial & error. We delen je graag in onze meest leerzame lessen, zodat we er allemaal beter van kunnen worden. 

De lancering van de nieuwe 100% Online modules en de Thuis Competent Box voor de herhaling BHV is niet van een leien dakje gegaan. We zijn in valkuilen gevallen, over obstakels gestruikeld en tegen hindernissen aangelopen. 

Sinds de lancering op 7 april hebben onze collega’s veel feedback gehad via onze live-chat, inbox en natuurlijk via de telefoon. Daarbij is het voor ons dagelijks de afweging maken welke knelpunten we gaan aanpakken en natuurlijk of we die überhaupt kunnen oplossen. 

Met onze missie naar Mars zien wij veel mogelijkheden maar als we gevraagd worden om bijvoorbeeld de live-chat 24/7 te bemannen of om een aantrekkelijkere dame in de video’s te gebruiken haken wij even af ;-).

Maar welke lessen hebben wij dan geleerd de afgelopen weken en hoe hebben wij deze opgepakt en aangepakt? Lees hieronder de vier belangrijkste lessen.  

Les 1: 500 Boxen om te beginnen, dat is toch wel genoeg voor een weekje of 4?
Onze gedachte was om eerst een kleine oplage (500 stuks) klaar te maken omdat we ons realiseerden dat de Thuis Competent Box voor de herhaling BHV niet meteen perfect zou zijn en we aanpassingen zouden moeten maken. Wij hadden alleen niet verwacht dat we 500 boxen in krap 2 weken zouden versturen. Dus met het hele team hebben we in een middag 1000 stuks extra klaar gemaakt om meteen door te kunnen pakken. Wat betreft de inhoud van de Thuis Competent Box voor de herhaling BHV hebben we ook lessen geleerd. Zo;

Worden de wasco’s vervangen voor potloden (de wasco deden het niet op de plattegronden);

 1. Is de opdracht met de gespiegelde plattegrond aangepast;
 2. Bleek het schort met de blote borstkas voor het beplakken van AED pads uitverkocht.


  Les 2: Moeilijker is al snel te moeilijk
  De feedback van de cursisten die vorig jaar hebben gewerkt met onze 100% Online modules was dat de (t)huisopdrachten best moeilijker mochten en antwoorden vaak voor de hand liggend waren. Nou we hebben geluisterd. Misschien iets te goed. Ons eigen instructional design team heeft de opdrachten aangepast en moeilijker gemaakt, maar misschien zijn we soms iets te enthousiast geweest. Inmiddels hebben we een betere balans gevonden in uitdagende opdrachten en de moeilijksgraad die daarbij komt kijken. 

  De opdrachten waren niet alleen inhoudelijk te moeilijk maar we houden er ook steeds meer rekening mee dat:

 1. Niet iedereen beschikt over een laptop of tablet met geluid of de mogelijkheid om een video af te spelen;
 2. Foto’s uploaden van een thuissituatie niet door iedereen gewaardeerd wordt in het kader van privacy;
 3. Het uploaden van foto’s überhaupt een opdracht op zich kan zijn als je een digibeet bent.

gemaakte modules

Les 3: Waar is die mail gebleven?
Elk voordeel heeft zijn nadeel. Cybercriminaliteit zorgt ervoor dat het internet en dus ook jouw inbox steeds beter beschermd wordt tegen spam, phising en andere duistere zaken. Helaas betekent dat ook dat onze goed bedoelde reminder e-mails met cursusinformatie of een bestellink om lesmateriaal te bestellen niet meer aankomen en verdwijnen in de spamfolder.

 

Van onze kant werken er hard aan om onze mail berichten SPAM-proof te houden zodat ze niet bij cursisten in de spam folder terecht komen. Hoe we dat doen is een heel technisch verhaal met bijvoorbeeld SPF records etc. We besparen jullie de details maar het is inmiddels een terugkerende taak voor onze ICT afdeling.  

 

Onze tip! Zet @curabhv.nl op de veilige lijst van jullie mailserver of op lijst van veilige afzenders in je eigen e-mailprogramma zoals hotmail, outlook en Gmail. Lees hier hoe je dat precies kan doen.

Les 4: PostNL is toch niet zo snel
Deze brievenbus bleek niet het enige wat te krap was voor onze Thuis Competent Box. De bestelperiode van drie dagen die wij hanteerden voordat je cursus begon bleek ook te krap om de Thuis Competent Box thuis te ontvangen.

We hebben de bestelperiode aangepast en nu ontvang je de e-mail met de bestellink zeven dagen voor de start van de cursus. Mocht je deze e-mail toch gemist hebben, geen probleem. We hebben de bestellink ook nog eens extra in de 100% Online modules gebouwd zodat je alsnog gemakkelijk de Thuis Competent Box kan bestellen.

Wat we hiervan geleerd hebben?

 • We moeten nog meer om feedback vragen aan onze cursisten en contactpersonen. Continu een vinger aan de pols houden. 
 • We gaan nieuwe opdrachten eerst laten uitvoeren door een testgroep. Als zij een GO geven gaat de opdracht pas live.
 • Als we een lancering doen van nieuwe modules en een Thuis Competent Box houden we daar voortaan meer rekening mee qua bezetting op onze support afdeling. 

Uitdagingen met opgeheven hoofd te lijf gaan

Failing forward is bij ons dagelijkse kost en dit verhaal is nog lang niet af! We blijven verbeteren en kunnen daarbij jou hulp goed gebruiken. Heb je feedback, tips of misschien zelfs een klacht voor ons. Laat die dan hieronder achter zodat we ermee aan de slag kunnen gaan.

Shares