Veiligheidscentrum Limburg (VCL) en CURA BHV intensiveren samenwerking.

Om met de belangrijkste verandering voor 2024 maar gelijk in huis te vallen: na jaren van samenwerking gaan VCL en CURA BHV we onze banden intensiveren. Samen gaan focussen op het versterken van elkaars krachten. Zo is VCL sterk in de uitvoering van de fysieke trainingsonderdelen en CURA BHV in het ontwikkelen en innoveren op het gebied van trainingen en digitale dienstverlening.

VCL zal het grootste deel van de uitvoering van oefeningen (leerpad 3), klassikale trainingen (leerpad 4) en losse inschrijvingen (leerpad 5) in heel Nederland voor haar rekening gaan nemen. En CURA BHV zal VCL ondersteunen met de digitale en hybride trainingsconcepten waaronder de cursussen in de Digital Classroom met onze online leermodules.

Waarom?

CURA BHV wil zich nog meer focussen op het verbeteren van onze digitale, hybride en online dienstverlening. Door de fysieke trainingen en oefeningen bij een vaste partner onder te brengen kunnen we de kwaliteit hiervan waarborgen. Zo kunnen wij ons meer richten op alle processen daaromheen, met als doel 100% ontzorging voor onze klanten. We blijven dus elk jaar onze 100% Online BHV en Hybride BHV trainingsconcepten 100% vernieuwen zoals je dit van ons gewend bent. Ook blijven we investeren in het optimaliseren van ons proces van inschrijving tot factuur, waardoor het nog makkelijker wordt om cursussen te plannen en de certificaten van de BHV’ers geldig te houden.

 

Wat ga je hiervan merken?

Onze dienstverlening wordt beter, maar de belangrijkste dingen veranderen niet. Planning, facturatie, maar ook het opstellen van de jaarlijkse oefenplannen met onze Leerpad Coördinator lopen gewoon via CURA BHV. Ook de communicatie blijft verlopen via alle gebruikelijke kanalen. Maar op sommige momenten zal een instructeur van VCL in een busje van VCL voor de deur verschijnen.

 

Wat nemen we mee uit 2023?

Een zeer betrokken klantenbasis. Klanten die ons de kans geven om fouten te maken, hiervan te leren en bovenal te verbeteren. We merkten het aan de betrokkenheid tijdens de eerste maanden van 2023, toen het lanceren van ons nieuwe Cursisten- en Klantenportaal allesbehalve soepel verliep. Maar we merken het ook zeker tijdens de wekelijkse meetings waarin we de cursisten feedback uit de NPS (Net Promotor Score) bespreken. Elke dag een stapje beter.

Nog steeds zien we dan 67% van het totaal aantal cursisten kiest voor de cursus in de 100% Online BHV variant. We blijven positieve feedback krijgen over de opzet van de cursus, het feit dat hij jaarlijks 100% vernieuwd wordt en de digitale sessies met de instructeur. We krijgen ook feedback over het ontbreken van maatwerk informatie in de online trainingen of de wisselende manier van feedback geven door onze instructeurs (het blijft natuurlijk mensenwerk). Feedback die we ter harte nemen en een belangrijke plek hebben gegeven in onze plannen voor 2024.

Hoewel een groot deel van onze cursisten kiest voor 100% Online BHV trainen bleef er ook in 2023 behoefte aan het trainen op locatie. In veel gevallen vullen we de 100% Online BHV trainingen aan met één of meerdere oefenmomenten op locatie. Maar op sommige momenten waren onze klanten toch op zoek naar de voordelen van beiden, gecombineerd in één trainingsmoment. We hebben daarom in de loop van 2023 twee nieuwe trainingsvormen gelanceerd, namelijk de: 

  • BHV Pop-up || Incompany: Onze hybride trainingsvariant waarbij cursisten na de online voorbereiding een praktijksessie hebben van respectievelijk 1 uur bij de Herhaling en 2 uur bij de Opleiding. Hierdoor zijn ze weer snel inzetbaar op het werk.
  • BHV Praktijk op Locatie: Een uitgebreid scenariogericht oefenmoment dat cursisten een mix van mogelijkheden geeft. We combineren hiermee de flexibiliteit van 100% Online trainen met intensieve begeleiding op locatie voor de cursisten die hieraan de voorkeur geven.

Wat mag je in 2024 verwachten?

Aandacht voor User Experience

We starten het jaar met aandacht voor de User Experience. Het lanceren van ons nieuwe Cursisten- en Klantenportaal is het afgelopen jaar gepaard gegaan met de nodige toevoeging van functies. Maar ook de introductie van nieuwe trainingsconcepten waaronder de BHV Pop-Up || Incompany en BHV Praktijk op Locatie zorgen ervoor dat niet altijd alles even overzichtelijk is. We zullen daarom de focus leggen op het verbeteren van het gebruikersgemak voor onze cursisten. Dit ga je merken door:

  • Nieuwe en eenvoudigere manier voor het maken en bijhouden van de huiswerkopdrachten.
  • Overzichtelijkere schermen bij het inschrijven voor cursussen.
  • Geoptimaliseerde automailers met duidelijkere boodschappen.

Integratie Artificial Intelligence

Daarnaast zullen we Artificial Intelligence (AI) gaan integreren in het klantenportaal. Met de introductie van een eigen ontwikkelde persoonlijke AI-assistent wordt het makkelijker om inzicht te krijgen in je eigen data en makkelijker acties uit te voeren in het klantenportaal. In plaats van Excelfiles exporteren met allerlei filters kun je straks aan de assistent vragen: “Van welke BHV’ers verloopt het certificaat in juni 2024” en zal een overzicht worden gegenereerd.

Management Rapportages

We zullen het proces rondom Management Rapportages gaan optimaliseren en op deze manier proactief verbeterde inzichten geven over de stand van je BHV-organisatie. We zullen hierbij gebruik maken van data analyses om trends te ontdekken en inzichten te delen.

Persoonlijke BHV-coach

We gaan experimenteren met een persoonlijke BHV-coach die de cursisten live ondersteuning gaat geven tijdens het maken van de online leermodules.

Praktijk op locatie voor Ploegleiders

BHV Praktijk op Locatie wordt uitgebreid met een optie voor de Ploegleiders. Met de zeer toepasselijke naam “Ploegleider Praktijk op Locatie”. 

Maatwerk

Last but not least zullen we de mogelijkheid gaan lanceren om gepersonaliseerde informatie weer te geven rechtstreeks in de online leercontent. We creëren hiermee ook in de online leermodules maatwerk. In plaats van: “Bel 112” komt er dan bijvoorbeeld “Bel 9999” te staan. Waarbij je zelf de belangrijkste items uit je BHV-organisatie kunt opgeven in het Klantenportaal. Denk hierbij aan de verzamelplaats, alarmnummers, etc., die dan realtime mee worden genomen in de online cursussen. 

Wij kijken vooruit op een mooi 2024 met spannende veranderingen die onze dienstverlening naar een hoger niveau gaan tillen.

 

Met vriendelijke groet,
Nick Crutzen – CEO CURA BHV

✨ Bereikbaarheid tijdens de feestdagen. ✨

We willen jullie graag even op de hoogte brengen van onze aangepaste bereikbaarheid tijdens de eindejaarsperiode. 
Van 25 december 2023 tot en met 1 januari 2024 zal onze Webcare een kleine pauze nemen om de feestdagen te vieren.   

Dit betekent dat we je in deze periode niet persoonlijk kunnen spreken. 
Maar geen zorgen! Onze AI-assistent EASY staat 24/7 klaar voor al jouw vragen: https://tinyurl.com/curabhvbeasy

We hopen dat jullie ook een heerlijke tijd tegenmoet gaan met vrienden en familie. Laten we samen genieten van de feestdagen en opladen voor een fantastisch nieuw jaar!  

Warme wensen, 
Het CURA BHV Team

Shares