De CURA Groep heeft Escape Mobility International overgenomen. Onder de naam Escape Mobility Nederland was de CURA Groep al verantwoordelijk voor de verkoop-, onderhouds-, trainings- en handelsactiviteiten van evacuatiehulpmiddelen in NederlandDoor de overname zijn daar nu Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk aan toegevoegd. Daarnaast worden ook de productiefaciliteiten en het wereldwijde distributienetwerk overgenomen. Alle medewerkers blijven werkzaam voor de verschillende bedrijven in deze landen.

De Nederlandse verkoop- en onderhoudsactiviteiten in Nederland zijn al in 2014 overgenomen van Escape Mobility International. Deze zijn voortgezet onder de naam Escape Mobility Nederland. De CURA Groep had destijds al de intentie om in een latere fase de verkoop- en productieactiviteiten in Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk over te nemen, inclusief het wereldwijde distributienetwerk van de specialist in evacuatieoplossingen. Deze overname is nu een feit en is met terugwerkende kracht ingegaan per 1 januari 2018.

Alle personeelsleden blijven
Alle personeelsleden in binnen en buitenland blijven werkzaam voor de verschillende bedrijven. Daaronder zijn momenteel acht medewerkers in Duitsland, twee medewerkers voor de Engelse markt, de medewerkers op het hoofdkantoor in Landgraaf en medewerkers in de productie. Op korte termijn gaan klanten weinig merken van de overname, maar op de lange termijn verwacht de CURA Groep de continuïteit van haar diensten in Nederland en voor haar internationale klanten nog beter te kunnen waarborgen. Er is nu nog meer slagkracht om grootschalig innovaties uit te rollen.

 Volgende stap voor de CURA Groep
Voor de CURA Groep is dit de volgende stap in haar ontwikkeling. Commercieel Directeur Nick Crutzen van de CURA Groep zegt daarover: ”In Nederland zijn we in toenemende mate een begrip in het domein voor BHV, EHBO, evacuatie en ontruimen. Met deze overname kunnen we nu ook internationaal verder gaan ontwikkelen. Het helpt ons ook om belangrijke stappen te zetten om een duurzaam organisatiemodel te realiseren, met nog meer continuïteit voor onze klanten, personeel en leveranciers. We kunnen onze afdelingen inkoop, support en logistiek verder optimaliseren, waardoor onze dienstverlening voor klanten maximaal is gewaarborgd. We profiteren dan nog meer van onze schaalgrootte.”

Escape Mobility: internationaal
De oprichter van Escape Mobility is Herman van Leeuwen (68). Hij richtte het bedrijf in 1987 op bouwde het uit tot een succesvol en internationaal merk met klanten als de nieuwe Campus van Apple in Sillicon Valley, grote luchthavens als Schiphol en Wolkenkrabbers in kosmopolitische steden als Dubai.

Nu, na meer dan 30 jaar actief te zijn geweest is, wil hij de toekomst van het bedrijf zeker stellen en verdere wereldwijde groei mogelijk maken. Crutzen zegt daarover: “Herman van Leeuwen en ik kenden elkaar al meer dan tien jaar. Door onze persoonlijke match en de match met de visie op ondernemen van de CURA Groep vond de heer van Leeuwen in ons de geschikte partner om de toekomst van zijn bedrijf verder vorm te geven. Dat bleek eigenlijk al na de overname van de Nederlandse activiteiten in 2014.”

“Met onze unieke propositie waarbij de Escape-Chair®, Escape-Mattress® en de Escape-Sheet® in Duitsland en Nederland worden ontwikkeld, geproduceerd, geassembleerd en getest kunnen we onze wereldwijde ambities verder vormgeven. “Het is bijzonder om te zien hoe deze producten worden gewaardeerd als een kwalitatief hoogwaardig product in de wereld. Dit heeft mij positief verrast”, zegt Crutzen.

Verbeteren van processen
Voor wat betreft de toekomstige plannen met Escape Mobility International zegt Crutzen: ”Vooralsnog gaan we ons richten op het verbeteren van processen en procedures. Escape Mobility beschikt namelijk over een goed georganiseerde verkooporganisatie die succesvol is in de landen waar ze zelfstandig actief zijn en daarbij vaak een positie als marktleider hebben verworven.”

Escape Mobility International produceert jaarlijks meer dan 4.500 Escape-Chairs®, Escape-Mattresses® en Escape-Sheets®. Daarnaast ontwikkelen ze nieuwe oplossingen in huis, waaronder de onlangs geïntroduceerde geëlektrificeerde evacuatieoplossing, de Escape-Chair VOLT® die recent in Dubai is gelanceerd. Crutzen: “Het mag duidelijk zijn dat het produceren en R&D een hele uitdaging is. Want het gaat niet alleen over de inkoop en het sourcen van alle materialen en onderdelen, maar ook om tijdige assemblage en de distributie. En dat over de hele wereld.”

“Door processen verder te professionaliseren kunnen we de continuïteit van leveringen verder optimaliseren. Ook kunnen we door bijkomende margeverbeteringen blijven investeren in R&D. Daarbij blijven we zoeken naar vernieuwende evacuatieoplossingen. Want ongeacht hun al dan niet zichtbare beperkingen zullen mensen altijd veilig een gebouw moeten kunnen verlaten. Met de steeds hoger wordende gebouwen en de toenemende welvaartsziekten moeten we slim blijven nadenken over de beste oplossingen om mensen veilig uit gebouwen te krijgen, nu en in de toekomst.”

Shares