CURA BHV ontwikkelt eigen animaties

CURA BHV ontwikkelt sinds kort eigen animaties voor de nieuwe lesmodules. Het is van groot belang dat de BHV-cursussen up-to-date zijn en zo effectief mogelijk worden gegeven.

We begrijpen dit als geen ander en daarom hebben we besloten om nieuwe lesmodules te ontwikkelen die gebruik maken van animaties. Met animaties kan complexe materie een stuk simpeler uitgelegd worden. Een ingewikkelde boodschap wordt daardoor makkelijker begrijpbaar. Daarnaast maken ze de BHV-cursussen ook leuker en interessanter voor cursisten, waardoor een boeiende leerervaring wordt gecreëerd. 

De nieuwe animaties zijn een goed voorbeeld van hoe CURA BHV zich blijft ontwikkelen en vernieuwen om aan de behoeften van haar cursisten te blijven voldoen. Door de animaties te gebruiken, biedt CURA BHV niet alleen een hoogwaardige BHV-cursus, maar ook een aantrekkelijke en moderne leerervaring. 

Betere risico-analyse met Augmented Reality


De studenten van de Integrale Veiligheidskunde opleiding op de Haagse Hogeschool passen
Augmentend Reality toe om te leren hoe ze een risico-analyse moeten maken van een festival terrein op het Malieveld. Waar ze dit voorheen met zelfgebouwde marquettes deden, mag CURA BHV een festival opstelling bouwen met Augmented Reality. Hierdoor kunnen de studenten op het Malieveld op ware grootte het festival terrein beleven. Het festival terrein gebouwd in Augmented Reality bevat alles wat een “echt festival” heeft zoals verschillende stages met muziek, dixies, foodtrucks en tenten. De studenten kunnen een QR code scannen op het Malieveld en vervolgens het festival terrein plaatsen waardoor deze op ware grootte te beleven is.

Op het moment dat een student niet naar het Malieveld kan, kan het festival terrein ook op iedere andere plek weergegeven worden. Bijvoorbeeld in het leslokaal of bij de student thuis op de keukentafel. Doordat ze een visuele 3D beleving hebben draagt dit bij aan het inschatten van de risico’s die zich af kunnen spelen op het festivalterrein en leren ze op deze manier een betere risico-analyse maken.

BHV Pop-Up locatie DIF in Zoetermeer 

Een kijkje achter de schermen. Er is de afgelopen tijd hard gewerkt op onze locatie in Zoetermeer. Net als onze andere BHV Pop-Up locaties is ook deze locatie volledig ingericht in onze CURA huisstijl en klaar voor gebruik. Met trots willen we dan ook mededelen dat onze gloednieuwe BHV Pop-Up Locatie in de Dutch Innovation Factory Zoetermeer geopend is vanaf 01 april.

Adresgegevens: Bleiswijkseweg 37E, 2712PB Zoetermeer
Parkeren: Park & Ride: Station Lansingerland, Bleiswijk, Zoetermeer (ca. 10 min. loopafstand)

BHV Pop-Up locatie Heerlen

Sneak Peak nieuw lesseizoen

Het nieuwe lesseizoen start per 01 september aanstaande en wij geven je graag alvast een Sneak Peak van wat je kunt verwachten voor de Herhaling BHV. De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. het herkennen van hartklachten, belang van brandcompartimenten, gebruik van verbandmaterialen en de gevaren van rook. 

Naast de inhoud zal ook de vormgeving dit jaar 100% Anders zijn. De look and feel die je op onze website, social media kanalen en Pop-Up gewend bent, zal nu nóg meer terugkomen in onze Digitale Classroom. 

Nieuwe Cursisten Portaal updates


In de blog van deze maand brengen we jullie graag op de hoogte over de laatste updates omtrent ons Cursisten Portaal.

Locatie
• Extra locatie informatie is zichtbaar bij het inschrijven, het dashboard en het cursussen scherm.
De locatie filter in het inschrijf proces werkt weer. De mogelijkheid tot filteren op straal en regio is toegevoegd.
 

Inschrijven voor Herhaling Ploegleider
• 
Het is alleen mogelijk om je in te schrijven voor de Herhaling Ploegleider als je in het bezit bent van een geldig BHV certificaat en een Ploegleider certificaat.

Datum notatie
Nederlandse datum notering is vanaf nu overal beschikbaar.
Jaartal is toegevoegd bij het inschrijven van een cursus.

Shares