Bouwen aan daadkracht.

Naast alle ontwikkelingen rondom het CURA Portaal zijn er binnen ons bedrijf ook andere ontwikkelingen te melden. We nemen je graag mee in onze plannen.

 

Leergang Ontruimer – 100% Online

Vanuit diverse zorgorganisaties is de vraag gekomen naar een (online) leergang voor ontruimers. Kijkende vanuit taakgericht opleiden wordt hierbij de keuze gemaakt om van het traditionele BHV concept af te stappen, waarbij een kleine groep medewerkers wordt opgeleid tot volledig BHV’er.

Door alle werknemers de opleiding Ontruimer te laten volgen, stijgt het bewustzijn onder het personeel. Zo verdwijnen de planningsproblemen om een opgeleide medewerker in te roosteren. Vaak is personeel al gediplomeerd als verpleegkundige, waardoor het onderdeel Eerste Hulp al ruimschoots in huis is.  

De komende periode gaat ons Instructional Design team verkennen uit welke modules de online leergang ontruimer moet bestaan. Ook interesse in deze leergang? Neem dan gerust contact met ons op. 

100% Online combineren met oefenen op locatie 

Onze 100% Online cursussen zijn een goede oplossing om o.a. de druk op werkroosters te verminderen. Toch blijven we, vooral bij nieuwe BHV’ers, de wens horen om ook op hun eigen werklocatie te trainen. Door de 100% Online training te combineren met een fysieke oefening op locatie, kan hieraan invulling worden gegeven. BHV is namelijk meer dan opleiden alleen. Je moet ook aan de slag met daadkracht.  

Door te oefenen met korte scenario’s op je eigen locatie, kan je met collega BHV’ers werken aan gebouwkennis, teambuilding en communicatie, maar ook je kennis delen. Realistisch oefenen met eigen hulpmiddelen is hierbij de kern van de aanpak. 

Eerste schetsen nieuwe BHV Herhaling

Ons Instructional Design team is begonnen met de voorbereidingen voor de nieuwe BHV Herhaling. Tijdens een intensieve brainstormsessie hebben we weer een hoop nieuwe creatieve ideeën bedacht, die worden toegepast op de modules die we gaan samenstellen. Bij het ontwerpproces kijken we natuurlijk ook naar de feedback die we de afgelopen weken en maanden van jullie hebben mogen ontvangen. De BHV Herhaling module die gepland staat voor later dit jaar, staat dan ook in het teken van geheel vernieuwde, interactieve thema’s. Deze thema’s geven we nu nog niet prijs, maar niet getreurd: deze zullen we in één van onze toekomstige blogs met jullie delen!

Nieuwe Cursisten Portaal updates

Achter de schermen zijn we nog steeds druk bezig met de laatste aanpassingen voor het nieuwe Cursisten Portaal.
Ook deze week brengen we jullie op de hoogte van de huidige status en de geplande updates.

 • Loaders toevoegen in schermen (deze week)
  Door het toevoegen van loaders weet de cursist dat de webpagina of een onderdeel hiervan wordt geladen.
 • Bug: Dubbel emailadres in het profiel na wijziging (deze week)
  Weergave van een dubbel emailadres in het profiel wordt aangepast.
 • Vervallijst genereren (deze week)
  Het wordt mogelijk gemaakt om de inschrijvingen van cursisten te exporteren naar een Excel bestand.

 • Excel export inschrijvingen (week 9)
  Het wordt mogelijk gemaakt om een vervallijst te generen van certificaten die gaan verlopen en deze te exporteren naar een Excel bestand.
 • Wachtwoord aanpassen opent tweede tabblad (week 9)
  Automatisch openen van een tweede tabblad bij het aanpassen van het wachtwoord.
 • Realiseren uitlog knop (week 9)
  De ontbrekende uitlog knop realiseren om het mogelijk te maken jezelf uit te loggen van het portaal.
 • Benaming statussen van inschrijvingen (week 9)
  De benaming van de inschrijfstatus wordt aangepast naar de benaming van Viper, zoals eerder een duidelijke status zoals ‘behaald’ of ‘niet behaald’.

Dit was de update voor deze week. Tot de volgende!

Met vriendelijke groet,
Nick Crutzen & Albert Dias d’Ullois

Shares