De mooiste tijd van het jaar staat weer voor de deur. Tijdens deze donkere dagen houden we ervan om het warm en sfeervol te maken. Met extra licht wordt de duisternis verdreven. Versieringen, kaarsen en aangeklede kerstbomen verschijnen volop, niet alleen bij de mensen thuis, maar ook bij bedrijven en instellingen. 

Alle medewerkers van de CURA Groep wensen je een geweldige kerst. En of je nu rond de kerstboom borrelt met collega’s of met je vrienden… wij vinden het allerbelangrijkste dat iedereen een veilige kerst heeft. Een Kerst waarbij de bedrijfshulpverlening niet in actie hoeft te komen en de kerstborrel bederft.

Extra brandgevaar tijdens de feestdagen
Met Kerstmis is er namelijk veel extra brandgevaar aanwezig. Denk aan kaarsen, de kerstverlichting, overbelaste stopcontacten of koken zonder toezicht. Om de kerstborrel gezellig te houden geven we je negen tips om de feestdagen veilig te laten verlopen.

 1. Houd kaarsen uit de buurt van kerstbomen, gordijnen of andere zaken die vlam kunnen vatten. Laat ze zeker niet zonder toezicht branden.
 2. Controleer of de kerstverlichting voldoet aan de veiligheidsnormen en schakel deze altijd uit voordat je naar huis gaat.
 3. Bevestig geen decoraties aan lampen of kachels – ze kunnen oververhit raken en vlamvatten.
 4. Zorg ervoor dat je een ontruimingsplan hebt en deel dit met iedereen in je bedrijf.
 5. Kook niet zonder toezicht. Het is veiliger om pannen van het vuur te halen en de kookplaat, oven of grill uit te zetten.
 6. Zorg ervoor dat nieuwe elektrische apparaten een Europees veiligheidskeurmerk hebben wanneer je deze aanschaft.
 7. Overbelast de stopcontacten niet.
 8. Test de rookmelders of de brandmeldcentrale en zorg ervoor dat ze werken.
  Plaats een hittemelder in de keuken; deze detecteert een temperatuurstijging die wordt veroorzaakt door brand en niet door de kookdampen.
 9. Als je tijdens de kerst rookt, zorg er dan voor dat je niet wordt afgeleid en zorg ervoor dat je sigaretten correct worden gedoofd.

Deel deze tips!
Wij houden van gezellige en versierde feestdagen, maar willen wel dat je veilig bent met Kerstmis. Dit doe je door rekening te houden met bovenstaande tips en adviezen. Deel deze veiligheidstips met collega’s, controleer ook je rookmelders thuis en houd rekening met de mogelijke brandgevaren.

Alle medewerkers van CURA wensen wij je prettige – en vooral veilige – kerstdagen.

 

 

 

Shares