Onderhoud

Laat uw veiligheidsmiddelen periodiek controleren en onderhouden. Niet alleen om te voldoen aan de wet- en regelgeving, maar vooral om te zorgen dat ze goed functioneren wanneer de situatie daarom vraagt. De preventiespecialisten van CURA zijn landelijk gediplomeerd en hebben op meer dan 8.000 locaties onderhoud uitgevoerd aan AED’s, brandblusmiddelen, EHBO-koffers, evacuatiestoelen, noodverlichting en meer.
CURA heeft een eigen Oranje Kruis keurmerk op haar EHBO-koffers. Slechts tien bedrijven in Nederland hebben dit keurmerk. CURA is bovendien één van de weinigen die deze koffers rechtstreeks aan eindklanten verkopen. Ook hebben wij het KIWA NCP-REOB keurmerk. Hierdoor bent u gegarandeerd van de kwaliteit van het werk van de monteurs, maar ook van de garantiecertificaten, de onderhoudswerkplaats en de administratieve afhandeling. Al uw gecontroleerde items worden van een unieke codering voorzien en op locatielijsten geregistreerd. Op die manier kunt u op ieder moment de onderhoudsstatus van uw veiligheidsmiddelen opvragen.

Advies

CURA levert dienstverlening op maat. We stellen daarom regelmatig de vraag: moet het wel op deze manier? Laat uw veiligheidsorganisatie daarom objectief en accuraat in kaart brengen door onze veiligheidsadviseurs. Of laat u ondersteunen bij de vereiste voorbereiding om uw Bedrijfsnoodorganisatie of Bedrijfshulpverleningsorganisatie zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Op die manier waarborgt u uw bedrijfscontinuïteit. Dit doen wij onder andere door:
N
Uitvoeren van (BHV) RI&E’s
N
Verrichten van veiligheidsnulmetingen
N
Maken en beoordelen van ontruimingsplannen
N
Vluchtwegplattegronden in kaart te brengen
N
Maken van calamiteitenplannen
N
Ontwerpen van bedrijfsnoodorganisaties (BNO)
Daarnaast geeft CURA advies op het gebied van calamiteiten- en ontruimingsplannen, veiligheidsaudits, de Arbowet 2007 en het Bouwbesluit 2012. CURA heeft twee managementtools gepubliceerd: ‘Van Risico naar BNO’ en het ‘Safety Model Canvas’. U kunt deze hier kosteloos aanvragen.

Klanten- en cursistenportaal

CURA staat voor maximaal ontzorgen. Met ons online portaal bekijkt u alle informatie over de organisatie en veiligheidstrainingen van uw bedrijf. U heeft een actueel overzicht van planningen en ontvangt automatisch melding van certificaten die gaan verlopen. En heel handig: u koppelt alle gegevens van het klanten portaal aan onze App. Wij helpen u graag bij het inrichten van uw portaal en bij het instellen van automatische berichten voor cursisten.
Voordelen portaal:
N
Uw administratie altijd actueel
N
Inzicht in de planning van uw eigen en open cursussen
N
Actuele status van alle cursisten, inschrijvingen en certificaten
N
Automatische berichten bij herinneringen
N
Export naar Excel voor eigen analyses
N
Inzicht in de handgeschreven evaluaties van de cursist bij elke les
N
Kortom: u houdt vinger aan de pols
Voordelen cursisten:
N
Inzicht in cursushistorie
N
Inschrijven of afmelden voor trainingen
N
Raadplegen van certificaten

BHV-Challenge app

Zorg dat uw BHV-ers het hele jaar actief bezig zijn met BHV. Met deze unieke app maakt een BHV-er melding van een onveilige situatie in of rond het gebouw, of kan een compliment ermee geven.

Om de app nog intensiever te gebruiken zijn wedstrijdelementen met verschillende concepten toegevoegd. De BHV-Challenge app is gratis te downloaden in de App Store en de Play Store.